Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Kutlaması

İçel’in Tarsus ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ve bu yıl 19’ncusu gerçekleştirilen Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez şenlikleri sıcak havaya rağmen coşkuyla kutlandı.

Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez Kutlaması
Yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Eshab-ı Kehf mağarasının bulunduğu tepede yapılan şenliklere Bursa Tarihi Mehter takımının Eshab-ı Kehf’e girişiyle başlanıldı.

Alkışlar arasında tören alanına gelen mehter takımı burada konser verdi. Konser sonunda Tarsus Belediye Başkanı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mehteran takımını tebrik ederek, plaket sundu.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Eshab-ı Kehf’in gerek Hıristiyan, gerekse İslam Alemi açısından önemli bir yeri olduğunu belirterek, Tarsus’un gerek bu özelliğiyle, gerekse 10 bin yıllık tarihi içinde dünya kenti bir yer olduğunu söyledi.

Kocamaz, “Hıdırellez geçmişten buna yana atalarımızdan devraldığımız bereketin, bolluğun adeta tabiattan önümüze fışkırdığı çok önemli bir gün Hıdırellez. İnsanlarımız birbiriyle barıştıran, ve doğanın tabiatın adeta varını, yoğunu ortaya serdiği bir gün. Dolayısıyla milletimizin bir ananesidir Hıdırellez, milletimiz bir ve beraber kılan ortak bir değerimizdir hıdırellez. Milletimiz tarihin derinliklerinden bugüne ortak değerleriyle dininle, inancıyla, vatanıyla bayrağıyla bir olmuştur. Allah’ın izniyle bundan sonrada bir olmaya devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından bisiklet yarışmasında birinci olan Erdi Dur, ikinci olan Abdullah Türkmen ve üçüncü olan Mustafa Can Rüzgar’a ödülleri verildi.

Türkiye’nin ünlü mevlithanlarından olan Ankara Kocatepe Camisi İmam Hatipleri İsmail Coşar, Ankara Kocatepe Camisi Müezzini Ali Tel ile Orman ve Su Bakanlığı Camisi İmam Hatibi Fazlı Çoban ve Emekli İmam Hatip Bilal Demiryürek ilahi, mevlit ve Kuran-ı Kerim okudu. Okunan Kur’an-ı Kerim ve ilahler izleycileri mest ederken, hocaların okudukları ezan adeta gönülleri okşadı.

Daha sonra Hıdırellez Şenliği kılınan öğlen namazının ardından Halil İbrahim sofrası ile Eshab-ı Kehf’teki törenleri sona erdi.

Etkinliğe, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanısıra Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, çevre belde ve ilçe belediye başkanları, muhtarlar, oda ve dernek başkanları ile sayıda protokol üyeleri de katıldı.

Kaynak: İHA