Bilecik'ten Kısa Kısabozüyük'te Zabıtadan Dolmuş Denetimi

Bilecik - Bozüyük'te zabıta tarafından şehir içi dolmuşlarının denetlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte 4 farklı hatta görev yapan 58 dolmuşun denetlendiği, eksikleri görülen dolmuş sürücülerinin uyarılarak, eksiklerini gidermeleri için süre verildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, denetimlerde, araç içinde dolmuş ücret tarifesinin asılı olup olmadığına, şoför tanıtım kartlarının bulunup bulunmadığına ve araç temizliği kontrol edildi. Şoförlere dolmuş içerisinde aracın kendi orijinal aksesuarının dışındaki tüm aksesuarların ve araç dışındaki çeşitli yazı ve yapıştırmaların yasak olduğunu hatırlatan Zabıta personeli, araçlarına bu tür uygulamalar yapan sürücüleri uyararak, tüm bu uygulamaları kaldırmalarını istedi.

-Bozüyük'te 230 kilogram atık pil toplandı

Bozüyük Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği atık pil toplama yarışmasında, kentte 230 kilogram atık pilin toplandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Bilecik genelinde düzenlenen yarışmada, temizlik işleri müdürlüğü tarafından okullardan toplanan 230 kilogram atık pilin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne gönderildiği kaydedildi.

Öte yandan, il genelinde en fazla atık pili toplayan ve dereceye giren okullara çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi.

-Bozüyük'te kan bağış kampanyası

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Eskişehir Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kasımpaşa Merkezi Camisi ve aş evinin bulunduğu yere kurulan Kızılay çadırında, 3 gün süren kampanyada yaklaşık 100 ünite kan toplandığı bildirildi.

Eskişehir Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, Bozüyük'ün kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu belirterek, belirli zamanlarda kente gelerek kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ve kan vermenin sağlık açısından çok önemli olduğunu aktardı..

-Toplum Destekli Polislerden kahvehane toplantısı

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, Yediler Mahallesi'ndeki bir kahvehanede toplantı düzenledi.

Mahalle muhtarı Naci İnci'nin de katıldığı toplantıda, "e-devlet sistemi" hakkında bilgi veren ekipler, bu sistemden yararlanan herkesin mahalle polisini öğrenebileceğini, vatandaşların mahalle polisine istek ya da önerilerini iletebileceklerini belirtti.

Toplantı sonunda ekipler, e-devlet sistemiyle ilgili tanıtım broşürü dağıttı.

-Söğüt'te okul öncesi çocuk şenliği

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, okul öncesi çocuk şenliği düzenlendi.

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu tarafından, Ertuğrulgazi Obası Anfi Tiyatro'da düzenlenen açılış törene, Kaymakamı Mitat Gözen, Belediye Başkanı Osman Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uçkun, Şube Müdürleri Mahmut Ekinci ve Ahmet Yıldırım, daire amirleri, okul müdürleriyle veliler katıldı.

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Sevilcan Eskitaş'ın konuşmasıyla başlayan okul öncesi çocuk şenliğinde, ilçedeki tüm anaokulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu.

Şenlik kapsamında 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nda sergi açılışı ve ziyaretçilere pilav ikramı yapılırken, okul öncesi öğretmenlerince velilere atölye çalışmalarının sunumu yapıldı.

Kaynak: AA