13 Üniversite Akademisyenleri, İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

Antalya - Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, üniversiteler arasında bilimsel işbirliğini güçlendirerek Türkiye'de ve uluslararası arenada ortak projeler yapmayı amaçladıklarını bildirdi.

Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren 13 üniversite arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan Adım Üniversiteler Birliği'nin dördüncü toplantısı Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde gerçekleştirdi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 üniversitenin 6 bin öğretim üyesi bulunduğunu, birliğin de üniversiteler arası iş birliği yaparak öğretim üyelerinin daha verimli çalışmasını amaçladığını söyledi.

Toplantıda Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Çengel'in "Mühendislik Eğitiminde Yeni Gelişmeler" konulu konferans verdiğini belirten Göktepe, konferansta mühendislik eğitimi nereye gidiyor, nasıl olmalı diye hem dünyadan hem Türkiye'den örmekler sunulduğunu kaydetti.

Üniversiteler arası ortak doktora ve master programlarında ciddi bir mesafe aldıklarını ifade eden Göktepe, "Üniversiteler arasında bilimsel işbirliğini güçlendirerek Türkiye'de ve uluslararası arenada ortak projeler yapmayı amaçlıyoruz. TÜBİTAK, Avrupa Birliği gibi projeleri ortak yaparak daha güçlü hale gelmeyi arzuluyoruz. Kendi kendimizi yenileyip, birbirimizle iş birliği yapıp maksimum verimli hale getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Her toplantıda farklı bir temayı işlediklerini anlatan Göktepe, bir sonraki toplantıda "Eğitim Teknolojileri" konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını bildirdi.

Toplantıya Uluslararası Antalya, Balıkesir, Bilecik Şeyh Edebali, Eskişehir Osmangazi, Adnan Menderes, Uşak Üniversitesi, Pamukkale, Muğla Sıtkı Koçman, Süleyman Demirel, Afyon Kocatepe, Celal Bayar, Mehmet Akif Ersoy ve Dumlupınar üniversitelerinden rektör ile mühendislik fakültesi dekanları ile öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: AA