Mdob, "seslerle Anadolu" Müzikli Oyununu Şanlıurfa'da Sahneledi

Şanlıurfa - - İçel Devlet Opera ve Balesi'nin , çeşitli yörelerden derlenmiş türklerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu, Şanlıurfa'da sahnelendi.

"Büyük Güneydoğu Anadolu" turnesi kapsamında Şanlıurfa'da sahneye konulan, Türkü düzenlemesini ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait eser, Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda sanatseverlerle buluştu.

Reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu'na, ait eserin koreografi asistanlığını Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yaptı. Eserde MDOB sanatçıları Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkaç ve Serkan Karagöz yer aldı.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'dan Köroğlu'na uzanan kapsamlı ve zengin repertuvarıyla gösterildiği sahnelerde kapalı gişe oynayan eseri, çok sayıda kişi izledi.

Eser, yarın da Mardin'de Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonunda izleyicierle buluşacak.

Kaynak: AA