Karatay Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Denetim

Konya - Karatay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından kasap ve ekmek fırınlarının denetlendiği bildirildi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı yazılı açıklamada, kasap ve ekmek fırınları denetleyen ekiplerin, sağlıksız ortamlarda üretim yapan işletmelere uyarılarda bulunduğunu belirterek, denetimlerdeki amacın vatandaşın huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun alışveriş yapmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

İş yeri çalıştırma ruhsatı, ekmek gramajları, genel temizlik ve sağlık muayene cüzdanlarında portör muayeneleri kontrol edilerek kurallara uygun üretim yapmayan işletmelerin eksiklerini gidermeleri hususunda uyarıldığını ifade eden Hançerli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecek'' diye konuştu.

Kaynak: AA