Emniyet Müdürü Aydın Ggc’yi Ziyaret Etti

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret etti.

Emniyet Müdürü Aydın Ggc’yi Ziyaret Etti
GGC Başkan Vekili İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Aydın, “Basının haber alma özgürlüğü engellenmemeli. Kendi birimlerimizle rutin yaptığımız toplantılarda da sürekli basını gündemde tutuyoruz, haber almalarına yardımcı olunmasını iletiyoruz. Bu konuda sıkıntı yok, varsa da çözeriz” dedi.

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, GGC’ye yaptığı ziyarette, kentin asayişi konusunda ve Suriyeliler hakkında bilgi verdi. Aydın, yaptığı açıklama, “Gaziantep’e gelmeden önce şehrin bu kadar hareketli ve dinamik olduğunu söyleselerdi inanmazdım. Demek ki yaşayıp görmek gerekiyor. Gaziantep çok hareketli, çok dinamik bir şehir” diye konuştu.

Şehrin trafik sorununa da değinen İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Normalde yılda 50 bin yeni araç trafiğe çıkıyor. Ancak gidenleri de hesapladığımız zaman ortalama 35 bine tekabül ediyor. Kentin bu trafiği kaldırıp kaldırmayacağı vatandaşın bilinçli olmasına bağlı. Eğer vatandaş trafik konusunda bilinçli ve kurallara uyuyorsa, trafik polisine dahi gerek yok, trafik akışı kendiliğinden sağlanır. Gözlemlediğim kadarıyla Gaziantep’te trafik bilinci oluştu. Bu konuda çok ciddi sıkıntı yok. Ancak kentin genel altyapısından sorumlu olan yerel yöneticilerinde mutlaka ilerleyen yıllar için trafik konusunda projeleri mutlaka vardır” şeklinde konuştu.

Basının haber alma konusunda özgür olması gerektiğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Özellikle oda seçimlerinde basın mensuplarının haber alma konusunda sıkıntı yaşadığı şeklinde şikayetler aldık. Bu konuyu güvenlik şube müdürümüzle konuşacağım. Sıkıntı ne bilmiyorum. Ama basının haber alma özgürlüğü engellenmemeli. Kendi birimlerimizle rutin yaptığımız toplantılarda da sürekli basını gündemde tutuyoruz, haber almalarına yardımcı olunmasını iletiyoruz. Bu konuda sıkıntı yok, varsa da çözeriz” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler konusunda olayların fazla abartıldığını dile getiren İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Suriyeliler konusu biraz abartılıyor. Asayiş yönünden çok ciddi sıkıntı yok. Ama suça karışan Suriyeliler mutlaka var. Onun dışında ciddi bir asayiş olayı yaşanmadı. Yasal olarak Suriyeliler buraya geldi mi? Geldi. Yapacak bir şey yok. Zaten hepsi kayıt altında. Kimin hangi mahallede oturduğu konusunda yabancılar şubemizde evrakları mevcut.”

ARAÇLAR TESLİM EDİLİYOR
Emniyete alınmak üzere ihalesi yapılan 60 aracın önümüzdeki günlerde tesliminin yapılacağını belirten İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Alınan 60 araç tarafımıza teslim edilecek. Araç konusunda ciddi bir sıkıntımız çözümlendi” dedi.

Şehrin çeşitli bölgelerine yeni kamera takılacağına dikkati çeken İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Şu anda çalışmamız devam ediyor. 25 kamera daha devreye kısa sürede girecek” diye konuştu.

Polis merkezlerinin artması konusunda da açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, “Şu anda şehrin önemli 4 noktasına polis merkezi yapılıyor. Bazılarının yapımı devam ediyor, bazılarının da yer tespiti çalışmaları var” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın’ın GGC’ye ziyaretinden memnun kaldığını belirten Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili İbrahim Ay, “Tarafımıza yapmış olduğunuz ziyaret bizleri oldukça mutlu etmiştir. Bir kentin huzuru için emniyet çok önemli. Yapmış olduğunuz çalışmaları ve uygulamaları yakinen takip ediyoruz. Bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Basın-Emniyet ilişkileri de gayet iyi gidiyor. Haber alma konusunda zaman zaman küçük sıkıntılar yaşansa da ciddi bir sıkıntı yok. Ziyaretinizden dolayı şahsınıza yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA