Salihli’de “aile Olmak” Konulu Seminer Verildi

Manisa’nın Salihli ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Aile Olmak" konulu seminerde evlilik öncesi eğitimine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Salihli’de “aile Olmak” Konulu Seminer Verildi
Salihli’de Aile Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Aile Olmak" konulu seminer’in konuğu Eğitimci yazar Canten Kaya oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen "Aile Olmak" konulu seminer’e İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Boz, Daire Müdürleri ve davetliler katıldı.

“Aile Olmak”konulu seminerde Evlilikte mutluluğun sırlarını anlatan Eğitimci yazar Canten Kaya,“Evlilikte mutlu olmak için, eşler birbirlerine zaman vermeli. Karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden bir araya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir” dedi.

Kadınların günde 24 bin erkeklerin 12 bin kelime konuştuğunu belirten Kaya, ”Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır. Çünkü konuşmakta bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

Son yıllarda anne ve babaların yüzünden boşanan çiftlerin sayısında artış olduğunu belirten Kaya, ”Çiftler mutlu bir evlilik için dikkatli olmalıdırlar. Sorunların çözümünü birlikte aramalıdır. Anne ve babaları ile paylaşmamalıdır. Günümüzde öğle bir noktaya gelindi ki anne ve babaların yüzünden incir çekirdeğini dahi doldurmayacak bahaneler ile boşanan çiftlerin sayısında artış var. Boşanmalarda en çok evliliklerin ilk 5 ay ile 5 yıl içersinde oluyor” dedi.

Evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, aile hukuku ile evlilik ve sağlık konularının ele alındığı evlilik öncesi eğitim programına katılan 115 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA