Gelibolu Yarımadasında Öğrenciler İçin Çadırlar Kuruldu

Çanakkale - Gelibolu yarımadasında, şehitlik ve anıtları ziyaret etmek için gelecek öğrencilerin konaklaması amacıyla Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyü yakınında 600 kişi kapasiteli çadırlar kuruldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Bölge Müdür Yardımcısı Salih Toprak, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla hazırlanan çadır kampında incelemelerde bulundu.

Erdoğan, inceleme sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampı kullanacak öğrenciler için valilikler ve milli eğitim müdürlükleri tarafından organizasyonlar gerçekleştirileceğini söyledi.

Öğrencilerin yol ve konaklama giderlerini karşılayacak şekilde hazırlık ve düzenleme yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Okullar kapanmadan her ilden en azından bir otobüs misafir etmek için böyle bir çalışma yaptık. 4 bin civarında öğrenciyi misafir etmeyi planladık. İlk misafir gurubumuz 27 Mayıs'ta gelecek. Uzak illerden gelenler iki gün misafir olacak. Alanda gezi yapıldıktan sonra bir gece daha istirahat edecekler. Ertesi sabah kahvaltılarını verip yolcu edeceğiz. Yakın illerden gelenler de ziyaret sonrası kamp alanından ayrılacak. Bakanlığın imkanları doğrultusunda bu hizmet her yıl devam edecek. Bundan dolayı altyapı çalışmaları hazırlandı."

Erdoğan, her yıl düzenlenen 57'nci Alay Yürüyüşlerinde konaklama olması halinde önceki yıllarda yapılan hazırlıkları kalıcı hale getirmek için çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Yürüyüş için yollar ve çadırlı kamp alanlarının zeminlerine kaplama yapılacağı bilgisini veren Erdoğan, "Etrafını muhafaza almak maksadıyla çevireceğiz. Şu anda jeneratörle sağlanan elektirik ihtiyacının sabit enerjiyle sağlayacağız. Su hattı için ise Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açılacak su kuyusu yardımıyla tesisat döşeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA