ABD, Kolombiya Hükümeti İle Farc Arasında Sağlanan Uzlaşmadan Memnun

Bogota - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasında toprak reformu konusunda sağlanan uzlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kolombiya'ya resmi ziyarette bulunan Biden, ABD'nin, FARC ile kapsamlı anlaşma sağlanması için çaba gösteren Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a her tür desteği vereceğini açıkladı.

Küba'nın başkenti Havana'da devam eden barış görüşmelerinde sağlanan ilerlemeden son derece memnun olduklarını belirten Biden, güvenlik sorunlarının çözülmesiyle Kolombiya'nın ticaret ve ekonomik konular üzerinde yoğunlaşabileceğine dikkat çekti.

Bazı davaların askeri mahkemelere devredilmesini öngören yasa değişikliği ile ilgili endişelerini dile getiren Biden, Washington yönetiminin, özellikle insan hakları ihlalleri ile ilgili davaların sivil mahkemelerde görülmesine büyük önem verdiğini vurguladı.

Biden, Kolombiya'daki temaslarını tamamladıktan sonra Trinidad ve Tobago'ya geçti.

Trinidad ve Tobago'da Karayipli liderlerle bölgesel güvenlik, enerji ve ekonomi gibi konuları görüşmesi beklenen Biden, daha sonra 6 günlük turunun son ayağı olan Brezilya'ya gidecek.

Kaynak: AA