Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 95. Kuruluş Yıl Dönümü

Kars - Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıldönümü Kars'ta resepsiyonla kutlandı.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen resepsiyon öncesi Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ile Vali Eyüp Tepe, üzerinde Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının bulunduğu pastayı kesti.

Resepsiyonda konuşan Süleymanov, Türkiye Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ’ın Ermeniler tarafından işgali sırasında ve sonrasında kendilerini desteklediğini söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye arasında ticaretin geliştiğine dikkati çeken Süleymanov, "Milli liderimiz Haydar Aliyev’in siyasi iradesi ve ileri görüşlüğü sayesinde gerçekleşen Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum gaz boru hattı ülkelerimizi daha sıkı birleştirdi. Gaz boru hattından Kars halkı da nasibini aldı" dedi.

Süleymanov, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Kars'a faydasının olacağını belirterek, "Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde Kars'ın çok önemli yeri var. Kars, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun ve kardeşliğinin sergilendiği merkezdir" diye konuştu.

Vali Tepe de Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeş iki ülke olduğunu, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in "iki devlet, bir millet" sözünü anımsatarak, şöyle konuştu:

'Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, TANAP projesi ve Kars için son derece önemli olan, Bakü’den başlayan Kars’ta biten demiryolu projesi bizi birbirimize kenetliyor. Azerbaycan'ın cumhuriyet gününü Karslı hemşehrilerim adına tebrik ediyorum."

Kaynak: AA