Türkiye'nin En Büyüklerinden Biri Olacak

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kurupelit Kampüsü’nde 22 bin m2 alan üzerine yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi’nin, Türkiye’nin en büyük diş hekimliği fakültelerinden biri olacağı belirtildi.

Türkiye'nin En Büyüklerinden Biri Olacak
OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, yeni fakülte binası hakkında bilgi verdi. Diş Hekimliği Fakültesi’nin Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacağını belirten Arıcı, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında açılan OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin bu zamana kadar kendisi için yapılmış bir binasının olmadığını söyledi.

Dekan Arıcı, “Mevcut bina, Diş Hekimliği Fakültesi için uygun değil. Tamamen sıfırdan bir diş hekimliği fakültesi planlanması gerekiyordu. Çünkü bu alanda ihtiyaç vardı. Güzel bir proje oluşturuldu. Modern ve büyük bir proje. 1.5 yıl önce bu konuda ihaleye çıkıldı. Yeni fakültemiz, Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak” dedi.

Mevcut Diş Hekimliği Fakültesi’nin 12 bin m2 olduğuna ve yetersiz geldiğine dikkat çeken Prof Dr. Selim Arıcı, “İnşaatına başlanılan Diş Hekimliği Fakültesi’nin toplam alanı yaklaşık 22 bin metrekare. Hastane 4 bloktan oluşuyor. Projede, hastane bölümü, hastalara hizmet verecek bölümler, öğrencilerin eğitim görecekleri alanlar, eğitim sisteminin modern hale getirilmesi için sınıfların ötesinde çok özel alanlar olacak” diye konuştu

Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk kurulduğunda 15 adet diş ünitesinden oluşan klinikte faaliyete başladığını ifade eden Arıcı, “Diş hekimliğinde en önemli şeylerden bir tanesi diş ünitesi sayısı. Şu anda hastanede 130 tane diş ünitesi bulunmakta. Yeni ünite koyabileceğimiz bir yer yok. Yeni hastaneye geçtiğimizde 250 diş ünitemiz olacak” şeklinde konuştu

Hastanenin temel atma töreninin haziran ayında yapılacağını kaydeden Prof. Dr. Selim Arıcı, Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak Diş Hekimliği Fakültesi inşaat çalışmalarının 3 yıl içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA