Eskişehir’de Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 3 Yaralı

Eskişehir’de sulama kanalına uçan otomobilin içinde yaralanan 3 kişi, kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Eskişehir’de Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: 3 Yaralı
Edinilen bilgiye göre 26 VA 168 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Büyükdere Mahallesi Atatürk Bulvarı’ndan geçen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalına uçtu. Henüz kimlikleri belirlenemeyen yaralıların yardımına çevrede bulunan vatandaşlar koştu. Sürücü ve ön koltukta oturan bir kişi kendi imkanları ile otomobilden çıkmayı başarırken, arkada bulunan yaralı emniyet kemerini çözemediği için su altında yaklaşık 5 dakika kaldı. Vatandaşların emniyet kemerini bıçakla kesmesi sonucunda yaralı sıkıştığı yerden çıkarıldı. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından alınan yaralılar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birisinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Otomobilin içinde sıkışan yaralıyı kurtaran Yunus Şengil isimili vatandaş, olayı şöyle anlattı:
“Ben burada bisiklet biniyordum. Sesi duyunca koştum geldim. Önde bulunan 2 kişi kendi imkanlarıyla çıkmış. Arkada bulunan yaralı ise emniyet kemeri bağlı olduğu için çıkamamış. Emniyet kemerini bıçakla keserek arkada bulunan yaralıyı da çıkardık. Bu sırada benim de kolumun derisi sıyrılmış. Arabayı yükseltmek için halat bağlayıp çekmeye çalıştık. Arkada bulunan kişi yaklaşık 5 dakika suda kaldı. Biz çıkardığımızda baygındı.”
Suda bulunan otomobil daha sonra çekici yardımıyla çıkarılarak otoparka çekildi.
Kaynak: İHA