Ehliyet Alabilmek İçin Okuma Yazma Kursuna Başlayan 52 Yaşındaki Ahmet Kırmızıbakır, 10 Yıldır Gittiği Tüm Kurslarda Başarısız Olmasına Rağmen İlkokul Diploması Alma Azmini Yitirmedi

Selim Bostancı - Bartın'da ehliyet alabilmek için 10 yıldır okuma yazma kursuna giden 52 yaşındaki Ahmet Kırmızıbakır, katıldığı bütün kurslarda başarısız olmasına rağmen, öğrenme azminden vazgeçmiyor.

Merkeze bağlı Tuzcular köyünde yaşayan Kırmızıbakır, ailevi nedenlerle ilkokul 3. sınıfta eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Kırmızıbakır, 10 yıl önce satın aldığı otomobilini ehliyetsiz kullandığı için sürekli ceza kesilmesi üzerine okuma yazma kursuna katılarak ehliyet almaya karar verdi.

Tuzcular ve çevresindeki köylerle il merkezinde açılan kurslara katılan Kırmızıbakır, 10 yıldır gittiği kurslardan başarısız olmasına rağmen öğrenme azmini yitirmedi.

-"Öğreninceye kadar kurslara gideceğim"-

Kırmızıbakır, AA muhabirine, ilkokul eğitimini yarıda bıraktıktan sonra okuma yazmayı tamamen unuttuğunu anlattı.

Çiftçilik yaparken ihtiyaç duyması üzerine 10 yıl önce bir otomobil aldığını ifade eden Kırmızıbakır, ehliyeti olmadığı için birçok kere ceza aldığını kaydetti.

Trafik cezalarından kurtulmak amacıyla ehliyet almaya karar verdiğini belirten Kırmızıbakır, bunun için de gerekli olan ilkokul diploması için okuma yazma kurslarına katıldığını söyledi.

Kırmızıbakır, 10 yıldır kurslara gittiği halde okuma yazmayı öğrenemediğini dile getirerek, "Hiçbir zamanda 'Bu işi yapamıyorum, öğrenemeyeceğim' deyip de vazgeçmedim. Ehliyet alabilmek için öğreninceye kadar kurslara gideceğim" dedi.

Bu yıl diploma alarak ehliyet kursuna gideceğine inandığını anlatan Kırmızıbakır, "Ama bir aksilik olur da sınavlarda başarılı olamaz ve diploma almaya hak kazanamazsam, tekrar geleceğim. Aileme, eşime, çocuklarıma söz verdim, okuma yazma öğrenip ehliyetimi alacağım" diye konuştu.

Kırmızıbakır, daha önce gittiği kurslarda bazı öğretmenlerin kendisine "Bırak artık öğrenemiyorsun" dediğini aktararak, okuma yazma öğrenip ehliyet almak için elinden gelen herşeyi yapacağını belirtti.

-"Bu dönem başarılı olacağına inanıyorum"-

Halk Eğitim Merkezi kurs öğretmeni Emine Ersin Gökdeniz, iki dönemdir merkezlerindeki kursa katılan Kırmızıbakır'da ilerleme gözlendiğini kaydetti.

Gökdeniz, Kırmızıbakır'ın son derece azimli ve istekli olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Merkeze ilk geldiği gün ile bugün arasında çok büyük fark var. Onun okuma yazma gayreti ve azmini gördükçe kendisiyle özel olarak da ilgileniyorum. Bundan önce çok öğrencim oldu ama böyle azimli ve vazgeçmeyen biriyle ilk defa karşılaşıyorum. Bu dönem başarılı olacağına inanıyorum."

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA