Bakan Yılmaz ve Başkan Ak Festival Halayında

Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Festivali, ikinci gününde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ağırladı.

Bakan Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve vatandaşlar ile birlikte halay çekti.

Festival alanındaki stantları gezerek inceleyen Bakan Yılmaz, Doğu Anadolu mutfağına ait farklı lezzetleri tanıtan vatandaşlarla sohbet etti. İnsanların metropollerde, doğup büyüdüğü yerin kültürüyle yaşamayı sürdürdüğünü belirten Yılmaz, Anadolu'nun zenginliklerinin daha fazla paylaşılması gerektiğini söyledi.

Festivalin bu paylaşıma güzel bir örnek olduğunu kaydeden Yılmaz, “Sadece bir il değil, birçok il kendi yöresel ürünlerini, mutfağını Ankara'ya taşımış durumda. Yemekle birlikte aslında türküsüyle şarkısıyla takısıyla bütün kültürel değerler tanıtılıyor. Medyadan bir bölgeyi tanımak mümkün değil bana göre. Asıl tanıma gidip gözlerinizle gördüğünüzde ve yaşadığınızda gerçekleşiyor. Bu tür organizasyonlar insanımızın değişik bölgelere gitmesine, o bölgelerle bağlar kurmasına da vesile olur inşallah” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Anadolu’nun yemek kültürünü tanıtan bu tür etkinliklerin yeni nesiller için de çok önemli olduğunu vurgularken, “Çocukların fast food kültürüyle yetişmesinin önüne bu şekilde geçebiliriz” dedi.

Yılmaz, önceki yıllarda İç Anadolu ve Karadeniz yemek kültürünü, bu sene ise Doğu Anadolu mutfağını Ankara’ya taşıyan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür etti. Yılmaz, “Ankara’da Anadolu’nun değişik renkleri ve tatlarını görmek, sıcak insanlarıyla sohbet etmek, müziği, kıyafeti ile değişik kültürleri tanımak, Bingöllü bir vatandaşınız olarak beni çok mutlu etti. Ama yemek bahane, esas kaynaşma, huzur, barış, güven ve kardeşlik ortamı önemli. Bu tür etkinlikler tüm Türkiye’ye yayılsın istiyoruz. ‘2023 hedefine geçmişimizi, değerimizi, örfümüzü unutmadan ulaşalım’ istiyorum” mesajlarını verdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, bu şenliği düzenlemekteki amaçlarının beraberlik ve dayanışmayı artırmak olduğunu belirterek, “Keçiören Belediyesi olarak insanlar arasında inanç, bölge ve etnik ayrım gözetmeksizin hizmet götürüyoruz. Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait değerleri metropollerde tanıtmayı ve kaynaşmayı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi

Barış ve kardeşlik mesajlarına katılan Van Erciş Birlik ve Dayanışma Vakfı Başkanı Zafer Ezgi ise, “Herkese Van’dan selam getirdim. Birlik ve kardeşliğe çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde böyle güzel organizasyonlar düzenleyerek kardeşlik bağımızı daha da güçlendirmeye vesile olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a tüm doğulular adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Elazığ çadırında cümbüş eşliğinde türkü dinleyen Bakan Yılmaz ve Başkan Ak, vatandaşlarla birlikte halay çekti. Festivale gelen çocukları da unutmayan Başkan Ak, cebinde taşıdığı lunapark jetonlarını onlara dağıttı.

Ücretsiz jetonları alan çocuklar ise soluğu festival alanında kurulu lunaparkta aldı.
Kaynak: İHA