Üniversite Öğrencilerinin Yaptığı Robot, Yarışmada Birinci Oldu

Çan Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü öğrencilerinin, mini suma kategorisinde yaptığı ve "Başkan" adını verdikleri robot, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde düzenlenen "Robot" yarışmasında birinci oldu.

Okul Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

"Daha önce de birkaç yarışmaya katıldılar ve o yarışmalarda da iyi dereceler elde ettiler. Yedincilik var Ankara'da, sekizincilik var İstanbul'da" diyen Özen, "O yarışmalarda yurt dışından robotlar bile vardı. Dört yıllık üniversitelerle, İTÜ gibi iyi üniversitelerle yarıştık. Biz kısıtlı imkanlarla aldığımız yedincilik, sekizincilik derecelerine sevinmiştik. Manisa'daki birincilik bizim gururumuz, onurumuz oldu" ifadesini kullandı.

Robot ekibinin başkan yardımcısı Özgün Özen de, bir haftalık çalışma sonucunda yarışmaya katıldıklarını belirterek, yarışmada, 4 üniversitenin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin yaptığı, 80 robotun yarıştığını söyledi.

Bu yarışmada birinci olduklarını ifade eden Özen, "Okulumuza birincilik kazandırdığımız için mutluyuz. Bizim birincilik kazandığımız yarışmada en iyi birinci robotumuz, arıza yaptı ve ikinci iyi robotumuzla yarışmaya katılmak zorunda kaldık. Şayet en iyi birinci robotumuz arıza yapmasaydı, birden çok birincilik alabilirdik. Yarışmalarda bizlere katkı sunan Çan Belediyesine ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

-Halı Saha Futbol Turnuvası-

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, "Geleneksel Çan Belediyesi Halı Saha Futbol Turnuvası"nın kura çekimi gerçekleştirildi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, yaptığı açıklamada, turnuvaya katılacak takımlara başarı dileğinde bulundu. Amaçlarının, ilçede sosyal bir etkinlik gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Kuzu, "Bütün takımlardan ricam, geçtiğimiz senelerde yaşanan tatsız olayların yaşanmaması için tüm takımların centilmence mücadele etmesidir. İnsanlar, akşam 18.30 ile 22.30 saatleri arasında ailesiyle gidip keyifle izleyebileceği şölen havasında geçen bir futbol turnuvası seyredebilecekler. Ben tekrar futbolun dostluk oyunu olduğunu hatırlatarak, bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Sadettin Arslan / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Harun Kaymaz
Kaynak: AA