Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Rize'de Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Nurullah Çakır başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu ve diğer yetkililer katıldı.

Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, trafik güvenliği ve altyapı konusunda hükümetin ve yerel yönetimlerin önemli çalışmalar içinde olduğunu ancak her geçen gün trafikteki araç sayısının da arttığını belirterek, şunları söyledi.

"Türkiye'de son on yıl içinde trafikteki araç yoğunluğunu azaltmak, yeni ulaşım aksları oluşturmak için Karadeniz Sahil Yolu ve Ovit Tüneli gibi büyük çapta projelerin gerçekleştirildiğini görüyoruz. Rize şehir merkezindeki trafik yoğunluğu azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak için de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Rize milletvekillerinin de yakından takip ettiği Güney Çevre Yolu gibi projelere hız verilmiş durumda. Bir taraftan bu yatırımlar devam ederken bizler de trafikte gerekli önleyici tedbirleri ve kararları almak durumundayız."

Muhabir: Fikret Delal

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA