Filyos Belediyesinde Toplu Sözleşme Görüşmeleri Olumlu Sonuçlandı

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Filyos Belediyesinde, Belediye İle Belediye İş Sendikası arasında işçiler adına devam eden Toplu Sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imzalandı.

Filyos Belediyesinde Toplu Sözleşme Görüşmeleri Olumlu Sonuçlandı
Belediye Başkanı Ünal, imza için beklediği sendikacıları, davul zurna ile karşıladı.

Filyos Belediyesi ile çalışanları arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri son oturumu gerçekleşti. Belediye Başkanı Ömer Ünal, devam eden görüşmeler için gelen sendikacıları tutuğu davuz zurna ekibi ile belediye binası önünde karşıladı. Toplantı salonunda yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanarak, imzalar atıldı. Son oturuma Belediye Başkanı Ömer Ünal, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan'ın yanı sıra Belediye iş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Karataş, Belediye Mali Hizmetler Müdürü Adnan Köktürk, işçi temsilcisi Orhan Sefercik de hazır bulundu. Yeni anlaşma ile ilgili bilgi veren Belediye İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, yüzde 24 oranında zam konusunda anlaşıldığını ifade etti.

Atayan,” Filyos belediyesi ile 2013 den geçerli olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerini bağıtladık. Burada yüzde 24 rakamlarını bulduk. Başkanımızda bize özveri göstererek yakınlaşma oldu. Mali Hizmetler Müdürüm Adnan Köktürk’ün katkısı büyüktür. Belediye’de çalışan işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise kendilerinin 4 yıl önce göreve geldiklerini 4 yılda işçilere yüzde 130 zam yaptıklarını söyledi.

Başkan Ünal, “ Bugün belediyemizde çalışan işçilerimizi temsil eden sendikamızla, toplu sözleşme görüşmelerini sona erdirdik ve imzalarımızı attık. Biz 4 yıl önce göreve geldik. 4 yıl önce göreve geldiğimizde işçi arkadaşlarımızın günlük yevmiyesi 30 liraydı. Bugün itibarı ile arkadaşlarımızın birinci dönem için 60 lira artı 4 lirada yemek parası verdik 64 lira oldu. İkinci altı ayda da 69 lira olacaktır. 69 lirayı 30 liraya oranladığınız zaman yaklaşık 4 yılda yüzde 130 işçi arkadaşlarımıza zam yaptık. İşçi arkadaşlarımız bizim kardeşlerimizdir. Onlarında çoluk çocuğu eşleri aileleri var. İşçilerimize belediyemizin imkanları ölçüsünde elimizden gelen imkanları zorlayarak da bu kadar bir artış yaptık. Bundan sonraki yıllarda da belediyemizin imkanları ölçüsünde, işçilerimizin yaşam standartlarını yaşam seviyelerini artırmak için, elimizden gelen zammı ve desteği yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde kardeşlik içinde çalışmaya Filyos halkına hizmet etmeye devam edeceğiz”dedi

Sendikacılar toplu sözleşmesi görüşmelerinin bitmesinin ardından Başkan Ömer Ünal’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA