Bodrum'da İkincisi Yapılacak Türkçe Olimpiyatları Öncesinde Bodrum Antik Tiyatro'da Basın Toplantısı Düzenlendi

Bodrum Antik Tiyatro'da 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları öncesi tanıtım toplantısı yapıldı

"Evrensel Barışa Doğru" sloganıyla 4 Haziran'da antik tiyatro, beş kıtadan dili, dini ve rengi farklı 100 öğrenciye ev sahipliği yapacak. Öğrencilerin, şarkı, şiir, dil bilgisi, yazma ve güzel konuşma, halk oyunları gibi kategorilerde hünerlerini sergileyerek Türkçe sevdalılarına unutulmaz bir gece yaşatması bekleniyor.

Bodrum Eğitim Gönülleri Derneği tarafından antik tiyatroda düzenlenen basın toplantısına, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Tertip Komitesi Başkanı Ayhan Bermek, Başkan Yardımcısı Ali Şen, belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Bermek, burada yaptığı konuşmada, "Genç öğrenciler, binlerce yıldır birçok şeye şahitlik yapan bu antik tiyatrodan, 'Evrensel Barışa Doğru' diye mesajlarını dünyaya haykıracak" dedi.

Şen ise 11 yıl önce 17 ülke ve 25 öğrenciyle başlayan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nda bu yıl 140 ülkeden 2 bin öğrencinin Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Belediye Başkanı Kocadon da 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kaymakam Gödekmerdan, şövyle konuştu:

"Türkün dilini, medeniyetini, tarihini ve kültürünü bütün dünyaya yaymak için uğraşılan büyük bir çalışma bundan daha büyük bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Bodrum olarak böyle bir çalışmaya geçen sene kucak açmıştık. İnşallah bundan sonraki senelerde daha büyük coşku ve katılımla destek olacağız."

Basın toplantısının ardından Piri Reis Eğitim Kurumlarınca, "Uzakta Bir Kardeşim Var" projesi kapsamında Bodrum'a gelen Vanlı öğrencilerle protokol üyeleri, barış ve kardeşlik için gökyüzüne güvercin ve balon saldı.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA