Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Şahin Açıklaması

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, çocuk istismarının önlenmesi için yeni uygulamalar ve alternatif çözüm yollarının geliştirilmesine acil ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Şahin, Kırşehir Denetimli Serbestlik Bürosu'nun adliye konferans salonunda düzenlediği "Çocuk İhmal ve İstismarı" Sempozyumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, istismara uğrayan çocukların büyüyüp yetişkin hale geldiklerinde bu sorunların devam etmesi ihtimalinin çok yüksek olduğuna işaret ederek, ilerleyen yaşlarında da bu olayların etkisini taşıdıklarını vurguladı.

Toplumda çocuk istismarının önlenememesi durumunda sürekli bu problemlerin yol açtığı arızalarla uğraşmak zorunda kalınabileceğine dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

"Çocukların istismarının önlenmesi adına yeni uygulamalar ve alternatif çözüm yollarının geliştirilmesine acil ihtiyaç duyulmaktadır. Bu uygulamaların ilk ayağında, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte bütün bir toplumda istismara karşı farkındalık oluşturulması ve birlikte çalışma bilincinin güçlendirilmesi şarttır."

Sempozyumun ilk bölümünde konuşan Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cengiz Han, "Çocukluk Sonrası Dönemi Gelişimi", Gazi Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Ersoy da "Toplumsal Cinsiyetin Kazanılması" konularını anlattı.

İki gün sürecek olan sempozyumun açılış programına, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, İl Jandarma Alay Komutanı Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, jandarma ve polis personeli, hastane çalışanları, sosyal hizmet uzmanları ve çok sayıda yetkili katıldı.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Kaynak: AA