Milletvekili Yetiş: 'Adıyaman'a Tanıtım Atağı Başlatıyoruz'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman'ın bilinmeyen birçok güzel yönünün olduğunu, Adıyaman’ın tüm yönleriyle tanınmasını sağlayacak bir tanıtım atağı başlattıklarını söyledi.

Milletvekili Yetiş: 'Adıyaman'a Tanıtım Atağı Başlatıyoruz'
Kısa bir süre içinde yapılacak bir dizi tanıtım faaliyeti ile Adıyaman’ın bilinmeyen yönleri ile de öne çıkacağına inandığını ifade eden Yetiş, Adıyaman turizm potansiyelinin bu tanıtımlarla daha iyi görüleceğini vurguladı. Yetiş, “Toplumsal mozaiği, tarihi ve kültürel zenginliği, otantik dokusuyla ülkemizin müstesna şehirlerinden biri olan Adıyaman’ın tanıtımı için birçok projeyi planladık ve bunları birer birer hayata geçiriyoruz” dedi.

Tanıtımın bir kentin büyümesi ve gelişmesinde önemli olduğunu belirten Yetiş, Haziran ayında İpek Yolu Kalkınma Ajansı'nın finanse edeceği ve Ankara AKM'de gerçekleştirilecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri programının, Adıyaman’ın tanıtımında bir dizi tanıtım çalışmasının ilk adımı olacağını söyledi.

Adıyaman tanıtımı ikinci ayağının, İstanbul Feshane’de gerçekleştirileceğini belirten Yetiş, buradaki sivil toplum kuruluşları ile birlikte Adıyaman heyecanını İstanbul’a taşıyacaklarını aktardı. Kommagene Festivali’nin de temalı ve festival adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesini temenni eden Yetiş, doğu ile batının kavşak noktasında yaşamış olan Kommagene Medeniyeti'nin, içinde barındırdığı toplumsal uzlaşmayı günümüze taşıyarak bir yandan insanlığın aradığı ortak gelecek tasavvurunu ortaya koymayı, bir taraftan da Adıyaman’ın taşıdığı uzlaşı geleneğinin öne çıkmasını arzuladıklarını ifade etti.

Son yıllarda öne çıkan inanç turizminde de Adıyaman olarak iddialı olduklarını hatırlatan Yetiş, Safvan bin Muattal Hazretleri'nin tanınması için ilk defa düzenlenen Uluslararası Safvan Bin Muattal Sempozyumu'nun çok başarılı geçtiğini ifade ederek, "Projeye emek veren resmi ve sivil kuruluşların gelecek yıl da aynı başarı çizgisini yakalayarak gerek sahabenin tanıtılmasında, gerekse onun taşıdığı mesajın insanlıkla buluşmasında çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA