Engin Noyan Mudanya’da Gençliği Anlattı

Mudanya AK Parti İlçe Gençlik Kolları Teşkilatının organize ettiği “Bugünkü Gençlik ve İnanç” konulu konferansında Engin Noyan, günümüz gençliğini anlattı.

Konferans öncesi giriş konuşmasını yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Gülaç, konukların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Gülaç, AK Parti gençleri olarak siyasette ve yaptıklarını anlatarak özellikle Mudanya’da partiler üstü bir çalışma gerçekleştirdiklerini, gençlik adına yaptıkları hizmetleri anlattı. Gülaç, “Bizler kavgacı, gürültücü, belinde sopa, elinde megafon meydanlarda isyankar naralar atıp, yaygaracı kimliği kendisine benimsetmiş bir gençlik değil, eli kalem tutan, çantasında bilgisayarı boş vaktinde kendine kitap okumayı şiar edinmiş sorun değil çözüm üreten yarınlara dair umutları olan ve gelecek günlere emin adımlarla yürüyen bir gençlik olmanın gayret içindeyiz” dedi.

“Cahiliye dönemimden bu gün Allah’ın yolunda olan biri olarak sizlerle berber olup, sizlere benim gibi birin tecrübelerini anlatmaya çalışacağım” diyen Noyan, Türkiye’de yaşlıların kıskandığı ve kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirilmeye çalıştığı bir gençliğin mevcut olduğunu söyledi.

Noyan, "Günümüzde gençler ve çocuklar, hoşuna giden şeylerin peşine takılma eğilimi içerisindedir. Bundan dolayı gençler ve çocuklar, günümüzde çok dikkat etmeleri gerekir" diye konuştu.

Çocukların hayatta, birçok şeyi yapabilme imkanına sahip olduğunu dile getiren Noyan, "Gençlik, çok önemlidir. Allah'ın dini olan İslam, gençlere önem vermiştir. Bu anlamda baktığınız zaman gençlerin üzerine bu kadar düşülmesinin sebeplerinden bir tanesi gençlerin çok kolay sömürülmeye açık olmalarıdır. İslamiyet’in dışında kalan tüm sistemler, gençlerden bir şekilde istifade etmeyi aklına koymuştur" dedi.

Noyan, gençlerin aile içerisindeki konumuna da değinerek, gençlerin hedefleri olmayıp sadece üniversite imtihanlarını kazanmayı düşündüklerin söyledi.

Aile içerisinde çocuğun bu başarısına sahiplenen anne ve babalar çocuklarının akademik kariyerini bile kendilerinin belirmeye katlıklarının altını çizdi. Noyan, “Öyle ki çocuklar bu imtihanları kazanmak amacıyla şuurlarını kaybeder duruma geliyorlar. Aile büyüklerine bırakın çocuklarınız İslami bilimleri okuyup öğrensinler dendiğinde, ilk tepkiler yine ailelerinden geliyor. Oysa bilmiyorlar ki kurtuluşun İslamiyet’te olduğunu” dedi.

Engin Noyan konferansına, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, geçen dönem milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Bursa AK Parti İl teşkilatı Üyeleri, İl Gençlik Kolları, Mudanya AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman, İlçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA