Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Bilgin'den Açıklama

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiye'nin barış ortamı içinde büyüyeceğini belirtti.

Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Giresun'da Memur-Sen üyeleri ile bir araya geldi.

Bilgin, Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bütünleştirecek sürecin, ülkenin büyümesiyle olacağını söyledi.

Sürecin, "büyük Türkiye idealine yürüyen bir akış" olduğunu ifade eden Bilgin, "Bu akışın iki tane kaynağı vardır. Birisi Türkiye'nin siyasal, toplumsal ve ekonomik bakımdan kalkınmasıdır. İkincisi de barıştır. Barış ortamı içerisinde ancak büyürüz. Bu barışı da üretecek olan şey, zenginleştirecek olan şey demokrasidir" diye konuştu.

Ahmet Gündoğdu ise yapılan ziyaretlerde şehit aileleri ile görüştüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İki aylık evliyken kocası şehit olmuş 19 yaşında bir gelinimiz, 'Benim yüreğim yandı, başka gelinlerin yanmasın. Bitirin bunu' diyor. 1997'de oğlu Hakkari'de şehit edilmiş asteğmenin babası, 'bu bitsin' diyor. Bingöllü bir hacı amcamız, 'oğlumu bu millete, bu devlete sahip çıkarak gururla kaybettim, şehit verdim ama yeğenim de dağa çıkarıldı, bu sorunu çözün' diyor. Bunun için sizin sürece burada destek vermenizi istiyorum."

Muhabir: Gültekin Yetgin-Eyüp Elevülü

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA