Renkli Boncuk Tasarımıyla Sıkıntılı Ruh Hallerinden Kurtuluyorlar

Dekoratif Resim Öğretmeni Dilek Dubaz Birol, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların renkli boncuklar ve bunların tasarımıyla, mevcut ruh hallerinden uzaklaştıklarını kaydetti.

Renkli Boncuk Tasarımıyla Sıkıntılı Ruh Hallerinden Kurtuluyorlar
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde, ilaçların yanında sosyal etkinliklerle tedavi edilen hastalar, Dekoratif Resim Öğretmeni Dilek Dubaz Birol yönetiminde, yaklaşık 2 ay boyunca takı tasarımı yaptı.

Sağlıklı insanlara göre biraz yavaş ama, daha iyi odaklanarak, ürünleri daha dikkatli tasarladıklarını belirten Birol, 15 hastanın 2 ay boyunca 100’ün üzerinde eser ortaya çıkardığını dile getirdi.

Renkler ve boncuklarla hastaların mevcut düşüncelerinden arındığının altını çizen Birol, takı tasarımında kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerin yapıldığını anlattı. Birol, misina, çivi bükme, tel bükme, folklorik tasarımlarla otantik takıların ortaya çıkartıldığını belirterek, açılan sergiye tüm Adıyamanlıları davet etti.

Açtıkları serginin bir hafta daha açık kalacağını söyleyen Birol, sergiden elde edilecek gelirle yeni malzemelerin alınarak, yeni eserlerin ortaya çıkartılacağını aktardı.
Kaynak: İHA