Eskişehir'de Hissedilebilir Yüzey Uygulaması

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından görme engelli vatandaşlar rahatça yürüyebilmeleri için hissedilebilir yüzey uygulaması hizmete açıldı.

Eskişehir'de Hissedilebilir Yüzey Uygulaması
Hissedilebilir yüzey uygulamasının Hamamyolu caddesi ayağının açılış konuşmasını yapan Eskişehir Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Başkanı Remzi Korkut, Odunpazarı Belediyesi’nin engelli vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağladığından bahsetti. Korkut, ‘‘Sayın başkanımız dini ibadetlerimizin kolaylığını düşünerek bizim için özel bir cami dizayn etti. Orada çok rahat bir şekilde ibadetlerimizi yapıyoruz. Geçen gün ilk engelsiz parkı dizayn ettiler ve açılışını yaptık. Engellilerin tek başlarına rahatlıkla gezebilecekleri bir yer. Biz engellilerin engelliyiz ama park bizden daha sağlıklı ve engelsiz bir park. Burada emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugün bizim için bir yürüyüş yolu yaptılar. Ne güzel bir düşünce. Gönül ister ki şehrimizin bütün ana arterlerinde, büyük sokaklarında hiç değilse mahallelerin bir kısmında engellilerin çoklukla barındıkları, ikamet ettikleri bölgelerde böylesi kolaylaştırıcı hizmetler getirdilerse biz de daha çok rahat eder ve huzurlu oluruz’’ dedi.

Ardından açıklama yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise engelsiz yüzey uygulaması ile ilgili olarak yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğunda yol ile engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Sakallı, ‘‘10 Mayıs Engelliler Haftası’nın ilk günü ve biz Engelliler Haftası’nın ilk gününde Eskişehir’in ilk engelsiz parkının açılışını yaptık. Bugün bir başka etkinlik yapıyoruz. Odunpazarı belediyesi olarak yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğunda kent merkezinde kamu binalarının çokça olduğu bölgelerde özellikle görme engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, aralardaki engelleri kaldırmak, yaşam standartlarını iyileştirmek, hayatlarından ve yaşamlarından keyif alıyor hale getirmek için bir proje daha hayata geçiriyoruz. Niyetimiz Eskişehir’i engelsiz bir şehir haline getirmektir. Dünyanın ilk engelsiz mabedinin açılışını gerçekleştirmiştik. Geçen hafta da engelsiz parkını açtık bugün ise yürüyüş yolunu açıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Törene katılan AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da, uygulama için Odunpazarı Belediyesine teşekkür ederek, ‘‘Sosyal belediyecilik anlamında sayın belediye aşkanımız Burhan Sakallı’nın bundan önce yaptığı engelsiz mabet, engelsiz park ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz hissedilebilir yüzey uygulaması için çok teşekkür ediyorum. Amacımız engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmek’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından hissedilebilir yüzey uygulaması üzerinde gözlerini kapatıp ellerine değnek alarak yürüyen Başkan Sakallı ve Ülker Can, uygulamanın engelli vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade ettiler.

Bu sırada görme engelli bir vatandaşın kabartmalı olarak yaptığı Türk bayrağı ise büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA