Bekir Bozdağ'dan MHP'ye Sert Sözler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP'nin erkekliğinin meclisin kapısında bittiğini söyledi.

Bekir Bozdağ'dan MHP'ye Sert Sözler
Bozdağ, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın mayıs ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sert ifadelerle eleştiren Bozdağ, "Erkek-ürkek dediler, erkeklikleri meclisin kapısında bitti. Merhum Ecevit, Merve Kavakçı Hanımefendi'ye Türkiye'nin parlamentosunda bir anaya, bir kardeşimize meydan okurken parlamentoyu dar edecek şekilde orada konuşurken kafayı öne eğip şöyle gözünün ucuyla bile etrafa bakamayanların erkekliği nasıl bir erkeklik?" diye sordu.

"28 ŞUBAT EMRETTİ BUNLAR ŞAK ŞAK YAPTI"

MHP'nin hükümette olduğu dönemde Kur'an kurslarına yaş sınırı getirildiğini hatırlatan Bozdağ, "12 yaşını doldurmayan yavruların yaz Kur'an kurslarına gitmesini, 16 yaşını doldurmayan yavrularımızın örgün Kur'an kursuna gitmesini yasaklayan kanunu 2001 yılında bunların hükümeti çıkardı. O kanunu da biz değiştirdik. Onlara 28 Şubat emretti bunlar şak şak diye yaptılar. Bakın imam hatip lisesi mezunları polis meslek yüksek okuluna gidiyorlardı. 2001 yılında kanunu çıkardırlar meslek lisesinden mezun yavrularımızın polis meslek yüksek okuluna gitme işini kanunen yasakladılar. Bunlar kimin talimatı? Bunlar Denizlilerin talimatımıydı MHP'ye? Yoksa bu milletin sırtında boza pişirmiş 28 Şubat'ın talimatımıydı? Adeta emir eri oldular şak-tak dediler yaptılar." diye konuştu.

MHP, DSP ve ANAP koalisyon hükümeti döneminde Türkiye'nin IMF'nin kapısına gidip dilencilik yaptırdıklarını dile getiren Bozdağ, "O zaman IMF'den para aldık. IMF dedi ki'parayı veririm ama bir şartım var. Parayı yönetecek bakanı da ben vereceğim. Ama siz ona başbakan muamelesi çekeceksiniz.'Hakikatten öyle oldu. Sayın Kemal Derviş'i verdiler. Kemal Derviş bakan oldu hem merhum Ecevit hem de Bahçeli ona başbakan muamelesi çektiler." şeklinde konuştu.

"DEVLET BAHÇELİ, KEMAL DERVİŞ'DEN RANDEVU ALAMIYORDU"


Bir esnaf konfederasyonu genel başkanının kendisine hatırasını anlattığını ifade eden Bozdağ, "Bana'kriz olmuştu, esnafın sıkıntıları vardı. Bizim Kemal Derviş ile görüşmemiz lazımdı. Anahtar ondaydı. Bir türlü randevu alamadım. Bir genel başkana yakınlığımdan dolayı yanına gittim'dedi. -Ben biliyorum Sayın Bahçeli'dir o- Ona demiş,'ben Kemal Derviş ile görüşeceğim. Ama randevu alamıyorum. Sayın genel başkan yardımcı olsanız da bana bir randevu alıverseniz'demiş. Dediği laf aynen şu;'bende görüşemiyorum, bende randevu alamıyorum. Allah aşkına Türkiye'nin itibarı böylemi yükseltilir. Türk milletini itibarı böylemi yükseltilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı böylemi yükseltilir. IMF'nin gönderdiği bakana, milletin seçtiği bakanların esas duruşa geçtiği bir yerde haysiyetten onurdan bahsedenler. Haysiyetin ve onurun karşılığını ya bilmiyorlar demektir. Ya da milleti aldatıyorlar demektir. Böyle bir şey olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

"IMF'DEN BORÇ ALIRKEN, ŞİMDİ VERMENİN ŞARTLARINI KONUŞUYORUZ"


Hükümetlerinin de 2008'de IMF ile dünya finans krizinin zirvede olduğu günlerde görüştüğünü belirten Bozdağ, "IMF'benim şartlarım var'dedi. O zaman hatırlıyor musunuz Sayın Başbakanımız ne dedi?'Ben milletimin ümüğünü IMF'ye sıktırmam'dedi. Sonra IMF'ye yol verdik gönderdik. Şimdi bu ayın 14'dünde IMF'ye 400 milyon dolarlık borcu ödüyor ve o defteri tamamen kapatıyoruz. Türkiye IMF'ye 5 milyar dolar borç vermenin şartlarını konuşuyor." dedi.

"EN ÖNEMLİ MESELEDE KOMİSYON KURULMAYACAK DA NEYE KOMİSYON KURULACAK?"


TBMM'de dinleme, tarım ve esnaf sorunlarıyla ilgili komisyonlarının kurulduğunu bu komisyonlarda AK Parti, CHP, MHP ve BDP'li vekillerin beraber çalıştığını anlatan Bozdağ şunları kaydetti:

"Anayasa uzlaşma komisyonu kuruluyor. Hem de bütün partiler üçer eşit çalışıyor ülke bölünmüyor. Meclis ihtisas komisyonlarında BDP, CHP, AK Parti hep beraber çalışıyoruz, ülke bölünmüyor. Genel kurulda MHP ile BDP 6 yıldır yan yana oturuyor daha bir gün bile birbirlerine'la havle..'çekmediler, ülke bölünmüyor. Ama bu memlekette terör çözmek üzere Meclis'teki partilerin görüş bildirmesi, tespitte bulunması, kurulan bir komisyonda masa başında oturup karşılıklı konuştuğunuz da'ülke bölünüyor'derseniz size kargalar güler. Böyle bir şey olabilir mi? Meclis bu ülkenin en önemli meselelerine ilişkin araştırma komisyonu kurmayacakta neye ilişkin araştırma komisyonu kuracak? Esasında'bugüne kadar böyle bir komisyon neden kurulmadı'diye eleştiri yapılması lazım."