Erzincan'da 18 Engelli, Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Erzincan'da, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik uygulaması" kapsamında 18 engelli, bir günlük askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

3. Ordu Komutanlığı Kazım İnanç Kışlası'na aileleriyle gelen 18 engelli, törenle yemin etti. 3. Ordu Komutanlığı Karargah Destek Grup Komutanı Piyade Albay Özgür Yılmaz, ant içen engellilere hitaben yaptığı konuşmada, "Hiçbir karşılık beklemeden yapılan askerlik hizmetini bir gün olsa da icra etmek mutluluğuna ve şerefine ulaştınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bugün aldığınız eğitimlerle bizlere asker olmak için büyük bir istek duyduğunuzu, ihtiyaç olduğunda Türk vatanını korumaya hazır olduğunuzu gösterdiniz" dedi.

Engellilere plaket ve Türk bayrağı veren 3. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mehmet Topçu ise "Evlatlarımızı tebrik ediyorum. Aileleriyle beraber bundan sonraki yaşantılarında sağlık ve mutluluklar diliyorum. Böyle evlatlara ve ailelere sahip olan bir millete halel gelmesi mümkün değil" diye konuştu.

Törene, annesi İmran, babası Kemal ve engelli kız kardeşi Edanur Polat ile katılan bedensel ve zihinsel engelli Umut Polat,tekerlekli sandalye üzerinde yemin etti.

Anne Polat, oğlu yemin ederken gözyaşlarını tutamadı. Umut'un 3 yaşında ateşli hastalık geçirdiğini belirten Polat, "Çocuğum hiç yürüyemiyor, her ihtiyacını ben gideriyorum, ona bebek gibi bakıyorum. Asker olmasını çok istiyordum, bize bu duyguyu yaşatan komutanlarımıza, devletimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Umut Polat ise çok mutlu olduğunu söyledi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA