Akhisar Sağlık Müdürü Dr. Köksal, Fen Lisesi'nde Tıp Eğitimini Anlattı

Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal, "Onlar Buradaydı" projesi kapsamında Fen Lisesi'ne konuk olarak, 9 ve 10. sınıf öğrencilerini tıp eğitimi ve doktorluk mesleği hakkında bilgilendirdi.

Akhisar Sağlık Müdürü Dr. Köksal, Fen Lisesi'nde Tıp Eğitimini Anlattı
Dr. Köksal, konuşmasında mezun olduğu okuldan başlamak üzere; tıp eğitimi seçimi, tıp eğitimi okumanın zorlu ve keyifli yanları, mesleki zorluklar, mesleğin onurlu tarafları, doktorluk mesleğinin öğretmenlik mesleği ile olan ilişkisi, mesleği sevmenin ve sevilen işi yapmanın önemi, doktorluğun insan hayatındaki önemi, meslekteki iletişim sürecinin (hastalığı doğru tanımlama, tespit edilen tanının hastaya bildirilme şekli, tedavi sürecindeki iletişim vs.) önemi hususlarında paylaşımlarda bulundu.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selin Köksal’ın kişisel tecrübelerini de ekleyerek özenle hazırladığı sunumu ve verdiği hediyeler, Fen Lisesi öğrencilerinin beğenisini kazandı. Oldukça renkli geçen seminerin ardından öğrenciler, Dr. Selin Köksal’a çiçek takdim ettiler. Fen Lisesi Müdürü Muhammet Çetin’in teşekkür konuşmasıyla program sona erdi.
Kaynak: İHA