Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özdemir Açıklaması

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, Darende'de kadrosu olup doktoru bulunmayan tüm branşları ilk atamalarla dolduracaklarını bildirdi.

Özdemir, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla toplantı yapan Özdemir, personelin sorunlarını dinledi.

Daha sonra Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş'i makamında ziyaret eden Özdemir, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi'ni yaptırıp, içinin tefrişatı ve tıbbi cihazlarının alımını da yaparak Sağlık Bakanlığı'na devreden vakfa hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Somuncu Baba Tanıtım Merkezi'yle müzeyi de gezen Özdemir, Hulusi Efendi'nin yıllar önce bir jeneratör alımıyla başlayan sağlığa hizmetinin devasa bir hastane yapımıyla zirveye ulaştığını vurguladı.

Darende'deki hastaneden çeşitli sebeplerden dolayı ayrılan Doktorların yerine yenilerinin atanacağını kaydeden Özdemir, "Darende'de kadrosu olup doktoru bulunmayan tüm branşları inşallah ilk atamalarla dolduracağız. Bu hastaneyi çok önemsiyoruz, Darende'nin yanı sıra buradan bölgedeki çok sayıda vatandaş yararlanıyor. Bu hastane çevredeki sağlık kuruluşlarının yükünü üzerinden alıyor. Üstelik gerek fiziki yapısı gerekse de tıbbi cihaz yönünden imkanları oldukça güzel" diye konuştu.

Muhabir: Aslan Tektaş

Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA