Kadın Girişimciler İçin İstanbul’dan Erzincan’a Pedal Çeviriyorlar

Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde kurulan sosyal sorumluluk grubu 'KUGlobalAid' üyesi öğrenciler, Erzincan'daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için bisikletle İstanbul'dan Erzincan'a pedal çevirecek.

Yaklaşık bin 50 kilometre katedecek grup, Erzincan'da yaşayan ve gelir düzeyi düşük kadınları ve KOBİ'leri finansal olarak desteklemeyi ve toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.Gidecekleri yere Amasya üzerinden devam eden Koç Üniversitesi KuGlobalAid Kulübü Başkanı Sezen Gürlek, 4 Nisan'da Caddebostan sahilinden hareket ettiklerini, programda bir aksaklık olmaz ise 14 Nisan Pazar günü akşam saatlerinde Erzincan'a ulaşacakları belirtti.

Günde ortalama 100 kilometre yol gitmeyi planladıklarını ifade eden Gürlek, Sakarya, Bolu, Merzifon, Tosya ve Erzincan duraklarında gençlerin farkındalık, kadın hakları, kadın girişimciliğinin önemi ve sosyo-ekonomik eşitlik konularında neler yapabileceğiyle ilgili sunumlar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Gürlek, “Şu ana kadar Tosya Anadolu Lisesi, Merzifon Anadolu Lisesi, Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü’nü ziyaret ettik ve buradan da Erbaa’ya devam edeceğiz.” dedi.