Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Üç aydan beri bu topraklarda kan dökülmüyor, çocuklarımız ölmüyor. Bundan dolayı çok rahatsız ve huzursuzlar. Bunları anlamak gerek'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, ''terör sorununun çözümüne yönelik sürecin bütün boyutlarıyla değerlendirilmesi, Meclis'in ve toplumun bilgilendirilmesi'' amacıyla Meclis Araştırması komisyonu kurulmasına dair görüşmeler sürüyor.

CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Siz barış istiyorsunuz da sanki biz savaş mı istiyoruz- Siz yüzde 50 oy aldınız, biz yüzde 26 aldık ama tabanınıza bir sorun bakalım, kim daha çok çocuklarına barış ve özgür isimlerini koymuş-'' ifadesini kullandı.

''Kindar nesil yetiştirenler barıştan söz edemez. Girdiğiniz yolun adını bile her gün değiştirenlerin burada söyleyecek sözleri yoktur'' diyen İnce, ''Faşizm, Meclis'te, Silivri'de, Emek Sineması'nda, Ulus'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, TEKEL işçilerinin direnişinde, üniversitelerde.. Artık faşizm her yerde'' şeklinde konuştu.

Terör gibi sorunların uzlaşmayla çözüleceğini belirten İnce, AK Parti'nin derdinin uzlaşma olmadığını, bir pazarlık sürecinin yaşandığını ''gel bizim istediklerimizi tasdik et'' denildiğini savundu. İnce, ''Biz sizin tasdik makamınız değiliz'' dedi.

Bu sürecin ''bir seçim ittifakı, kariyer planlaması'' olduğunu öne süren İnce, Başbakan'ın vizyonunun ''koltuk sevdası'' ile ilgili olduğunu savundu.

''Bu, TBMM-PKK görüşmesi olacaktır. Burada Öcalan'ın muavini konumuna gelirsiniz'' ifadelerini kullanan İnce, ''Bir yandan Silivri'de milletvekillerini kaçma şüphesi olduğu için tutuyorsunuz, diğer yandan teröristleri nasıl kaçıracağını düşünüyorsunuz-'' diye konuştu.

İnce, sözlerini, ''Günahınıza ortak olmayacağız. Sizleri baş başa bırakıyoruz, komisyonunuz hayırlı olsun'' diyerek bitirdi ve tüm CHP'li milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul'dan ayrıldı.

Görüşmeler, BDP ve AK Parti'li milletvekillerinin katılımıyla sürdürüldü.

-''Darbe düzenini ayakta tutmaya çalışıyorlar''-

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Böyle tepkili davranmanın nedeni var. Üç aydan beri bu topraklarda kan dökülmüyor, çocuklarımız ölmüyor. Bundan dolayı çok rahatsız ve huzursuzlar. Bunları anlamak gerek'' dedi.

''Bugün değişime direnenler Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti değil darbelerin kurduğu düzeni ayakta tutmaya çalışıyorlar'' diyen Ünal, bu sorunların tamamının milletin ayağına birer pranga olarak takıldığını, görevlerinin; bu prangalardan kurtulmak olduğunu söyledi.

Ünal, şunları söyledi:

''Bugün terör meselesinin bitmemesi için elinden geleni ardına koymayan dış mihraklar boşa çıkmıştır. Yüz yıl sonra AK Parti'nin milli duruşu sayesinde oyun dışında kalmışlardır. Onların taşeronları da oyun dışı kalacaklardır. AK Parti'yi ihanetle suçlayanlar, bu noktada neye hizmet ettiklerini bir kez daha gözden geçirmelidirler.

Türkler bir çok cendereden geçti, farklı devletler kurdu ama bu millet bir kez bile kabile devleti kurmadı. Çünkü bu millet bir kabile devletine sığmayacak kadar tarihi derin, vizyonu geniştir.

Türkiye'de herkes artık bu meselenin çözülmesini istiyor. Hiç kimse bahaneler duymak istemiyor. Milletimiz artık bu kanın bu dinmesini istiyor.

Terörün son bulması dışında her şey ama her şey teferruattır. Elbette anayasa ve yasaların dışına çıkılamaz. Şehitlerimizin ruhunu incitecek, şehit ailelerini rencide edecek adımlar atılamaz. Anayasa ve yasalar içinde kalarak bu mesele artık çözüme kavuşturulmalıdır.''

Ünal, bugün Meclis'te teferruatların konuşulduğunu belirterek, ''Israrla teferruatları değil hakikati konuşacağız. Hakikat; kanın dinmesidir, anaların ağlamamasıdır'' dedi.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Sefa Salantur
Kaynak: AA