Rektörden Dünün Gençlerine Jest

Karabük Üniversitesi (KBÜ) “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” projesi üyeleri, Karabük Yücel Huzur Evi sakinlerini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın hediyesini dünün gençlerine teslim ettiler.

Rektörden Dünün Gençlerine Jest
Yaşlılar Haftası münasebetiyle 28 Mart 2013’de KBÜ’ye gelen Karabük Yücel Huzur Evi sakinleri, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın eşliğinde KBÜ’yü gezerken rektöre kamelyaları çok beğendiklerini belirtmişlerdi. Rektör Uysal da, kamelyaları öğrencilerin yaptıklarını ve bu nedenle bu kamelyalarda oturduğunda daha ayrı bir mutluluk duyduğunu söylemişti. Bunu duyunca dünün gençleri mutluluklarının bir kat daha arttığını belirterek, “Ne güzel öğrencileriniz kendileri yapıyor, kendileri oturuyor. İşte üreten gençliğimiz” dediler.

Bundan çok etkilenen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Yücel Huzur Evi sakinlerine, öğrenciler tarafından yapılan iki adet kamelyayı en kısa sürede kendilerine göndereceğine söz verdi. Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Toplum olarak büyüklerimizi asla ihmal etmemeliyiz, kıymetlerini bilmemiz gerekir. Onlardan sevgimizi, saygımızı, şefkatimizi ve merhametimizi esirgememeliyiz. En önemlisi de sadece belli günlerde değil her zaman onların yanında olmalıyız. Huzur Evi sakinleri olan Dünün Gençlerine hediye etmiş olduğumuz kamelyalarda umarım güzel, sağlıklı günler geçirirler. Kendilerine gelen ziyaretçileriyle burada hoş sohbetler ederler. Bizler her zaman büyüklerimizin yanında ve hizmetindeyiz. Her ne ihtiyaçları olursa, kapımız, gönlümüz her an kendilerine açıktır” dedi.

Rektör Uysal’ın söz verdiği hediyesini Karabük Yücel Huzur Evi Sakinlerine, “Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle” projesi gerçekleştiren Genç Girişimciler Kulübü ve Kişisel Gelişim Kulübü üyeleri ile KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç teslim etti. Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a Huzur Evine hediye etmiş olduğu kamelyalardan dolayı teşekkür eden Karabük Yücel Huzur Evi Müdür Vekili Mustafa Demiral, “Bu proje kapsamında bizimde katkımız olduğundan dolayı çok mutlu olduk. Karabük Üniversitesi ilklere imza atan bir üniversitedir. Bu ilklerden biri olan ‘Bugünün Gençleri Dünün Gençleri İle’ projesine bizlerde katkı sağlamaktan onur duyuyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a bu projeden dolayı ve Karabük Yücel Huzur Evi’ne hediye etmiş olduğu iki adet kamelyadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu kamelya ile huzurevi sakinlerimiz bahçemizde daha güzel bir mekânda vakit geçirmekten dolayı mutlu olacaklar. Bu projenin bütün ülkeye yayılmasını istiyoruz. Bütün huzurevleri huzurun olduğu yerler olmasını istiyoruz. Bunun için de yaşlılarımıza nasıl daha iyi hizmet sağlarız diye hareket etmekteyiz” diye konuştu.

Ziyaret Dünün Gençleri ile gerçekleştirilen hoş sohbetlerle sona erdi .
Kaynak: İHA