AK Parti'li Gençlerin Kardeşlik Projesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, AK Gençler olarak sürece destek vermek istediklerini söyledi.

AK Parti'li Gençlerin Kardeşlik Projesi
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları, 'Ecdadın İkliminde Kardeşlik' sloganıyla farklı illerdeki gençleri buluşturmaya devam ediyor. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Üniversiteler Başkanı Nureddin Çelik ve Konya'dan 45 üniversite öğrencisi, İstanbul'dan aralarında Somalili ve Filistinlilerin de olduğu 28 üniversite öğrenci ile birlikte Diyarbakır’ı gezdi. Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca ve il teşkilatındaki gençler, Zafer Çubukcu ile Türkiye'nin en genç milletvekili Bilal Macit ve diğer misafirlerine, Dicle Üniversitesi, Ulu Cami, On Gözlü Köprü ve Peygamberler Kabri Eğil gibi şehrin önemli tarihi, manevi ve kültürel yerlerini gezdirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, Çözüm sürecinde önemli mesafelerin gidildiğinin altını çizerek, AK Gençler olarak sürece destek vermek istediklerini ifade etti.

AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca ise, Genel Merkez Gençlik Kolları’nın başlattığı çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yıllarca Diyarbakır’ın kurgulanmış görüntülerle kamuoyuna yansıtıldığını söyledi.

Koca, bu projelerle birlikte herkesimin Diyarbakır’ın kültürel ve tarihsel değerlerinin görme fırsatını yakalayacağını ifade etti.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu da, farklı illerden gençlerin birbirinin kültürlerini tanıyarak kardeşliklerinin pekiştirilmesini amaçladıklarını anlattı. Çubukcu, “Bu sorun çözülürse sorunu Bağdat da Şam da Bosna da ve tüm dünyaya olumlu etkileri olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA