Bakan Eker ve Kılıç, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Bakan Eker ve Kılıç, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
Bakan Kılıç ve Bakan Eker, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliği kapsamında düzenlenen "Bedirhan Gökçe ile Şiir Muhabbeti Programı"na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Eker, Çanakkale'de şehit olanlar içerisinde Türkiye coğrafyasının her köşesinden insanların bulunduğunu belirterek, bunların bize mesaj verdiğini söyledi.

Türkiye’nin bir süreçten geçtiğini aktaran Eker, “Türkiye aslında Çanakkale'nin ruhunu daha iyi anlayacak günleri idrak ediyor. Türkiye'de 75 milyon insanın barış, umut, sevgi ve kardeşlik türkülerini birlikte söyleyecekleri günleri planlıyoruz. Şu anda onun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, dökülen nifak tohumlarının hiçbir zaman yeşeremeyeceğini dile getirerek, bu tohumların büyüyemeyeceğini, milletin birliğinin önüne bir engel olarak dikilemeyeceğini ifade etti.

Kılıç, “Bayrak ve üzerindeki şühedanın kanını simgeleyen kırmızı, memleketi özgür kılmak, namusumuzu korumak, toprağımıza yabancı eli dokundurmamak üzere dökülen kanların kırmızısıdır. Bundan dolayıdır ki aramıza kimse giremez. Dökülen nifak tohumları hiçbir zaman yeşeremez, büyüyemez, milletimizin birliğinin önüne bir engel olarak dikilemez” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bedirhan Gökçe, Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy'u anlatan şiirler okudu. Gökçeyi dinleyen öğrenciler zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı .
Kaynak: İHA