Kırklareli Emniyet Müdürü Aktaş'dan Açıklama

Kırklareli Emniyet Müdürü Hüseyin Aktaş, ''Yaz aylarında trafik hareketliliği arttığından kazalar da çoğalıyor. Sürücülerimizi, şehir içi ve dışında emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyoruz'' dedi.

Aktaş, emniyet müdürlüğü binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de trafik kazalarının birçoğunun, aşırı hız, emniyet kemeri takmama ve alkol kullanımından kaynaklandığını söyledi.

Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı'nın uygulanmasının Trakya'dan başlayacağını belirten Aktaş, güvenli trafik kültürünü artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Cezadan çok, hız ve emniyet kemeri konuları üzerinde sürücülerin bilinçlendirileceğini anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

''Türkiye'de trafik kültürümüz çok fazla yok. Trafikte 'ben geçecektim, sen geçecektin' kavgaları yapıyoruz. Kırklareli'de sürücülerin yüzde 50'si emniyet kemeri takıyor, yüzde 50'si takmıyor. Biz tüm sürücülerin trafikte aşırı hız yapmamalarını ve emniyet kemeri takmalarını istiyoruz. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının hiç yaşanmamasını istiyoruz. Sabit ve gezici radarlarımız günde 10 saat uygulama yapıyor. Yaz aylarında trafik hareketliliği arttığından kazalar da çoğalıyor. Sürücülerimizi, şehir içi ve dışında emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyoruz. Trafik kazalarının yüzde 70'i şehir içinde, yüzde 30'u şehir dışlarında oluyor. Bu yüzden emniyet kemeri takmalıyız.''

Öte yandan, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Eylem Planı kapsamında her gün belirli saatlerde kent giriş ve çıkışında emniyet kemeri, hız ve motosiklet sürücülerine yönelik kask kontrolü yapıyor.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA