Meclis'ten Kanser Hastalarına Müjdeli Karar

Konya İl Genel Meclisi, kanser tedavisinde eksikliği hissedilen TRUEBEAM cihazının Konya'ya kazandırılması konusunda önemli bir karar aldı.

Konya İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 4. birleşiminde sağlık ve çalışma hayatına ilişkin konuları gündemine aldı.

MHP'li Hüyük İl Genel Meclisi Üyesi Gürdal Yorulmaz'ın MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşma ile birleşimi açan Meclis, beyin, prostat, akciğer gibi kanser türlerinin tedavilerinde kullanılmak üzere Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne alınması talep edilen TRUEBEAM cihazının ortak hizmet projesi kapsamında Konya'ya kazandırılmasını gündeme taşıdı.

Konu ile ilgili Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek ve Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Mehmet Koç, cihazın kullanım alanları ve Konya'ya kazandırılmasının önemini anlatan birer bilgilendirme sunumu yaptı.

Yıllık 3 bin 280 hastaya radyoterapi tedavisi uyguladıklarını dile getiren Koç, hastaların Ankara ve İstanbul'a gitmek yerine tedavilerini kendi şehirlerinde olmaları açısında büyük önem sağlayacak cihazın gerekliliğini vurguladı.

İl Genel Meclisi, müzakerenin ardından yaklaşık bedeli 9 milyon lira olan TRUEBEAM cihazının İl Özel İdaresi Yatırım Programı'na alınması yönünde karar aldı.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA