Adıyaman’da İka Toplantısı Yapıldı

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), 2013 Mali Destek Programı toplantısı Adıyaman Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı.

Adıyaman’da İka Toplantısı Yapıldı
İKA İzleme ve Değerlendirme Ekibi tarafından, projesi uygun görülen kurum ve kuruluş temsilcilerine projeler hakkında genel bilgiler ve proje sayıları hakkında bilgiler verildi.

İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Osman Toksin, Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı (KOBİ’ler), proje ana başlıkları olarak Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kurum, Kuruluşlar), Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı, Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programı olarak belirtti.

Toksin, 2013 programı kapsamında Adıyaman’ın en fazla projesi geçen il olduğunu belirtti.

2013 Mali Destek programa gösterdikleri ilgiden dolayı memnun olduklarını söyleyen Toksin, sözleşmeye hazırlık, bilgi ve rapor sağlama ile görünürlük gibi konularda sunumlar yaparak katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Toksin, “Bu yıl Adıyaman’dan geçen yıllara oranla daha fazla proje kabul gördü. Projelerin yazılması kadar uygulanması da çok önemli.

Proje hazırlanmasında gösterilen performansın projelerin uygulanmasında da gösterilmesini temenni ediyoruz. Bizler uygulama aşamasında her zaman sizlere yardımcı olmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Başlangıç Toplantısı ve Uygulama Eğitimleri kapsamında İzleme ve Değerlendire Ekibi tarafından proje uygulama süreci anlatılarak, harcamalar konusunda katılımcılara geniş bilgiler verildi.

Kaynak: İHA