Esidef, Expo 2020 İzmir Adaylığı İçin Çalışmalara Devam Ediyor

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF), Cibuti Türkiye Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi ve Ankara Ticari Konsolusu Moktar Mohamed Mahamoud’u İzmir de ağırladı.

Esidef, Expo 2020 İzmir Adaylığı İçin Çalışmalara Devam Ediyor
Expo 2020 İzmir adaylığı için çalışmalarına hız kesmeden devam eden ESİDEF Ankara’da yapmış olduğu temaslar neticesinde Cibuti Ankara Büyükelçisini İzmir’e davet ederek EXPO 2020 için destek istedi. Federasyon merkezinde EXPO 2020 İzmir ile ilgili bilgi veren ESİDEF Başkan Vekili Ömer Yerkazanoğlu‘‘Şimdiye kadar Türkiye ve etrafında EXPO yapılmadı. Türkiye coğrafi olarak çok uygun bir konuma sahip. İzmir tarihi, kültürel ve ekonomik birikim olarak EXPO 2020 ‘ye çok yakışacak. Eğer İzmir seçilirse tüm insanlık kazanacak’ ’dedi.

Bir gün süren gezi de öncelikle ESİDEF merkezine ve ardından İzmir Valiliğine ziyarette bulunan Elçi yapmış olduğu görüşmelerde olumlu bir izlenim aldı. ESİDEF’li yetkililer İzmir’in tarihi ve turistik zenginliklerinin yanı sıra sanayi alanında da yapılanlardan bizzat yerinde bilgiler aktarıldı.

ESİDEF Merkezinde ve İzmir Valiliği'nde gerçekleşen görüşmelerde, Cibuti devletinin şu anki stratejisi sahip olduğu iyi jeostratejik konumundan bahseden Cibuti Türkiye Büyükelçisi Aden Houssein Abdillahi, Cibuti'de Fransa'nın dünyadaki en büyük askeri üssünü (yaklaşık 3 bin asker) ve 2002'den beri de çok önemli bir Amerikan askeri üssünü barındırdığını ifade ederken, "ESİDEF’in misafiri olarak gelmiş olduğum ilinizde bugün gerçekleştirdiğim görüşmeler, EXPO 2020 için İzmir’in en güçlü adaylardan biri olduğunu gösteriyor. Ve kazanmaması için hiçbir sebep de görünmüyor. Ben de ülkemdeki yetkililerle görüşerek bizzat İzmir için çalışmalar yapıp size destek olacağım" diye konuştu

İzmir Valiliği'nde gerçekleşen görüşmelerde Büyükelçiyi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, "Öncelikle ilimize gelen sayın büyükelçiye nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. İzmir adına böylesi önemli bir süreçte ESİDEF Ailesinin bu çalışmalarını da takdir ediyorum. EXPO 2020 adaylığımız ile ilgili sayın büyükelçinin vermiş olduğu destek sözü bizi çok mutlu etmiştir. Biz de bu teveccüh ve sevgi karşısında kendisine memnuniyetimizi ifade ettik" dedi.

Kaynak: İHA