Kanserden Korunmanın Yolları Fethiye'de Anlatıldı

Fethiye'de Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Fethiye Sağlık Yüksek Okulu tarafından ‘Sağlıklı Yaşam’ konulu bir konferans düzenlendi.

Kanserden Korunmanın Yolları Fethiye'de Anlatıldı
Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda Kanser Haftası nedeniyle Fethiye Sağlık Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam’ konulu konferansa yoğun bir ilgi olurken, konferansa gelen katılımcılara Lokman Hekim Esnaf Hastanesi perSoneli tarafından teker teker beden kitle indeksi ölçümü de yapıldı.

Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan konferansta ilk olarak Fethiye Devlet Hastanesi doktorlarından Onkoloji Uzmanı Dr. Uğur Muslu katılımcılara kanserden korunma yöntemleri ile ilgili bilgiler aktardı. Dr. Uğur Muslu, “Kanser hastalığından dolayı yaşanan ölümler, kalp rahatsızlığının ardından ikinci sırada yer almaktadır. Kanser hastalığının çoğunluğu çevresel etkenlerden ve genetik olarak ortaya çıkmaktadır. Kanser rahatsızlığının üçte birini önleme şansımız oluyor. Kanser hastalığının en büyük tetikçisi sigaradır. Günümüzde yetişkin üç insandan birisi sigara içmekte. Bu nedenle kanser hastalığının sebebi yüzde 70 sigaradan dolayı kaynaklanmaktadır” dedi

Konferansta daha Sonra Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nden Diyetisyen Gözde Soydemir’de Kanserde Beslenme ve obezite konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. Sağlıklı yaşam konferansının Son bölümünde ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Kader Şarlak, stres ve sağlık konusunda bilgiler aktardı .
Kaynak: İHA