Eğitim Bir-Sen, Ygs’deki Adıyaman Sırasına Tepki Gösterdi

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Turhan, 2013 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) il başarı sırasında 69. olmasını değerlendirerek, “Adıyaman bunu hak etmiyor” dedi.

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Turhan, Adıyaman’ın 69. sırada yer almasının yeni bir durum olmadığını ve hep Son sıralarda yer aldığını işaret etti.

Eğitim-Bir-Sen olarak bu olumsuz tablonun baştan beri dikkatlerini çektiğini ve bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Turhan, “2011 yılında il olarak 79. sırada yer almamız üzerine sendika olarak eğitimci arkadaşlarımızla bir araya gelerek eğitim yönetimi, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim ve rehberlik, mesleki eğitim başlıklı altı komisyon oluşturduk. Bu komisyonlarımız kendi bölümleriyle ilgili sorunları ve bu sorunlara dair çözüm önerilerini rapor haline getirdiler. Bu çalışmayı kalıcı hale getirmek için ‘Adıyaman’da Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ başlığıyla kitaplaştırdık. Ortaya çıkan bu önemli çalışmayı Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle de paylaşarak ortak bir çalıştay düzenledik. Yaptığımız bu çalışmalarla bahanelerin arkasına sığınmadan, gelebilecek eleştirilere aldırmadan, Adıyaman’da çocuklarımızın daha iyi eğitim alması adına, yaşanan bütün sorunları ortaya koyarak, sorumlu sendikacılık örneği göstermekle kalmadık, takipçisi de olduk" dedi.

Sınav Sonuçlarındaki başarısızlığın, Son yıllarda eğitim alanında fiziki alt yapının iyileştirilmesinde, insan kaynakları konusunda eksiklerin giderilmesinde, eğitim teknolojilerinin kullanılmasında olumlu gelişmeler olsa da bu faktörlerin başarıyı arttırmada yetersiz kaldığını, başarıyı arttırmada daha çok mesafe alınması gerektiğini ifade eden Turhan, "Bugün, ortaya çıkan bu olumsuz tabloya bir günah keçisi arama yoluna gitmiyoruz. Çünkü eğitim, tek yönlü değil, çok yönlü bir sistematiğe sahiptir. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi biz başarısızlıktan kendimizi soyutlamıyoruz. Aksine başarısızlığımızı sorguluyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. İlimizin hak etmediği bu olumsuz tabloyu düzeltmek için siyasi, ideolojik, kurumsal hiçbir ayrıma girmeden ön yargısız, şartsız olarak maddi ve manevi her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Eğitim Bir Sen olarak, bugüne kadar misyon edindiğimiz gibi bundan Sonra da aynı duyarlılıkla eğitimde kalitenin arttırılmasına yönelik çabalarımız devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA