Av Malzemeleri Satan Dükkan Cayır Cayır Yandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde gece yarısı av malzemeleri satan bir dükkanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Av Malzemeleri Satan Dükkan Cayır Cayır Yandı
Büyük bir patlama ile uyanan mahalle sakinleri, İtfaiye ekiplerini arayarak haber verirken, yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Şehrin en işlek alanında bulunan av malzemesi dükkanında çıkan yangının gece geç saatlerde çıkması ise mutlak bir faciayı önledi.
Nazilli Belediyesi itfaiye ekiplerinin 3 araçla müdahale ettiği yangın esnasında Emniyet Müdürlüğü ekipleri de yangın çıkan dükkanda olası bir patlamaya karşı çevre güvenliği aldı. Vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırılırken itfaiye ekipleri yaklaşık 1,5 saat soğutma amaçlı dükkâna su sıktı. Yaklaşık 100 Bin TL civarında maddi hasarın meydana geldiği yangında işyeri sahibi Ali Murat Akkuş, söndürme işlemlerini izlediği sırada sinir krizi geçirerek fenalaştı. Geçtiğimiz yıl da işyerine gece saatlerinde araba giren Akkuş’un ‘Ne bu benim başıma gelenler’ diyerek feryat ettiği görüldü.

Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yanan av malzemeleri dükkanında incelemeler yapılırken, itfaiye müdürlüğü tarafından yangının elektrik tesisatından meydana geldiği belirtildi. Elektrik tesisatının tavanda bulunan spotları tutuşturmasıyla başlayan yangında çok sayıda malzemenin patlayarak yangını büyüttüğü belirtildi.

Sabaha karşı 02.30 sıralarında ani bir patlama ile dükkanın yanmaya başladığını gören vatandaşlar, alevlerin kısa sürede büyüdüğünü ve bu sırada havai fişekler ile mermilerin patladığını söyledi.

İtfaiye ekiplerinin 3 dakika gibi bir sürede yangın mahalline geldiğini ifade eden vatandaşlar, yangında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA