Alperenlerden Kutlu Doğum Konferansı

Bursa Alperen Ocaklarının düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programı ilgi gördü.

Alperenlerden Kutlu Doğum Konferansı
Hazreti Muhammed (S.A.V.) ve insanlık onuru” konulu programa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Akif Hayta katıldı.

Ördekli Kültür Merkezi’ndeki programın açılış konuşmasını yapan Alperen Ocakları İl Başkanı Hasan F. Altun, “Alemlerin efendisinin üstünlüklerini anlatmak ve yazmaktan insanoğlu acizdir. Üstat Necip Fazıl, bir eserinde şöyle diyor: ‘Bu eserimde anlatılan bütün eksiklikler benim, bütün iyilikler sizin eseriniz ya Resullallah. O usta kalem bile Peygamber Efendimizi anlatmaktan aciz olduğunu ifade ediyor” dedi.

Çağımızda İslam dünyasının en büyük sıkıntısının düşünce ve fikir alemindeki karmaşa olduğuna işaret eden BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ise, “Herkesin kendisine göre bir İslam algısı var. Dolayısıyla Peygambere Efendimizi gerçek manasıyla anlamamız lazım. Günümüzde birçok kesim İslamcılık kisvesi altında insanlığa ve İslamiyete zarar vermektedir” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Akif Hayta da yaptığı konuşmada, “Sevgili peygamber dostları! Sizlere şunu belirtmek istiyorum ki, Kutlu Doğum Haftası programlarında insanları ağlatmak yerine, bizim gibi yaşayan, ağlayan, yiyen, gülen, mutluluğunu paylaşan Peygamber Efendimizi anlatmamız lazım. Batı, İslam dünyasını hor görüyor, ancak bütün soykırım ve katliamların arkasında batının parmağı var. Bizim medeniyetimizde böyle bir şey yok. Bizler yeter ki İslamı gerektiği gibi yaşalım. İslam dünyasının önün açık. Çocuklarımıza lütfen İslamiyeti ve Peygamber Efendimizi anlatalım. Onun hayatını örnek almayız” dedi.

Kaynak: İHA