Bakan Yıldırım: “terör Örgütü İle 4t Pazarlığı Yaptık”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütü ile pazarlık yapıldığı iddialarına ilişkin, “Bize diyorlar ki, siz bu terör örgütü ile neyin pazarlığını yaptınız.

Bakan Yıldırım: “terör Örgütü İle 4t Pazarlığı Yaptık”
Biz 4T pazarlığı yaptık. Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak. Ay yıldızlı bayrağımız hepimize yeter” dedi.

Türkiye’nin demiryolu, denizyolu ve karayolu bağlantılı en büyük projesi olan Lojistik Köy temel atma töreni, İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, “İzmir’in çok önemli bir sanayi bölgesi var. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi. 400’e yakın tesis bulunuyor. Seçimlerden önce gezdiğimizde organize sanayi bölgesinin çok önemli bir sorunundan bahsettiler. Bu bölgenin statüsü, tüzel kişiliği tartışmalı. Tıkanmışlar, hareket etme kabiliyetleri yok. Bir düzenleme yapıldı. Islah organize sanayi bölgeleri diye. Bu sorunu olan bölgeler için özel imkan getirildi.

Bunu en iyi şekilde algılayan, gereğini yapan organize sanayilerin başında, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi geldi. Bu lojistik merkez bir çok ihtiyacımızı görecek. Bir tarafında karayolu, bir tarafında demiryolu bu merkez sadece yüklerin depolandığı bir merkez değil. Bu bir tedarik zincirinin en önemli bir merkezidir. Buradan mallar kuzey ege limanına gidecek. Türkiye’nin en büyük limanına gidecek. Demiryolu ile Türkiye’nin demiryolu bağlantısı olan bütün ülkelere gidecek. Biz ne dedik, 35 İzmir, 35 Proje. Bu onaltıncı proje. Hani bu projeler çakma, bu projeler balon diyenlere selam olsun. Bu lojistik merkez, İzmir için, Türkiye için koyduğumuz hedefler açısından çok önemli. 2023 Türkiye hedefleri belli. Türkiye dünyanın on büyük ekonomisi arasında olacak. Türkiye’de son on yılda, ülkedeki siyasi iktidar, AK Parti ve güven istikrar sayesinde seksen yılda elde edilen yatırımların üzerine üç kat daha koydu. 230 milyardan aldığımız milli geliri, 786 milyara çıkardık. İhracatımızı 36 milyardan, 152 milyar dolara çıkardık. Ulaşımda 6 bin 100 kilometre ile aldığımız bölünmüş yol miktarını, tam 16 bin 400 kilometre arttırarak 22 bin 400 kilometreye çıkardık. Türkiye’yi yüzüncü yılında, 2023’de büyük Atatürk’ün bize işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmanın lafla olmadığını, hızlı trenler yapmakla, bölünmüş yollar yapmakla, havayolunu halkın yolu haline getirmekle mümkün olduğunu milletimize gösterdik. Sayın Başbakanımızın çok önemli bir irade göstermesiyle, ülkemizde artık barış ve kardeşlik, huzur ve güven ortamı için yeni bir dönem başlamıştır. Ülkemize milletimize hayırlı olsun. Artık kucaklaşma, birlik, beraberlik zamanıdır. Bize diyorlar ki, siz bu terör örgütü ile neyin pazarlığını yaptınız. Biz 4T pazarlığı yaptık. Tek vatan, Tek millet, Tek devlet, tek bayrak. Ay yıldızlı bayrağımız hepimize yeter” dedi

İspanyol Assignia Infraestructuras firması ile Elron İnşaat ortaklığının 1.2 milyon metrekare alanda inşa edeceği lojistik köy, 3 milyon metrekarede geri sahasına sahip. Temel atma töreninden sonra Bakan Yıldırım, bölgede yeni açılan bir lojistik firmasının açılışını da gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA