Çöpçü Kılığında 20 Evden 500 Bin Liralık Mal Çaldılar

Adana'da, çöpçü kılığında dolaştıkları iki mahallede 20 ayrı eve girerek 500 bin lira değerinde ziynet eşyası ve mal çalan atık kağıt toplayıcısı iki zanlı yakalandı.

Çöpçü Kılığında 20 Evden 500 Bin Liralık Mal Çaldılar
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, atık kağıt toplayıcılığı yapan Cumali K. (22) ve Ali K. (21), Kurtuluş ve Reşatbey mahallelerinde hırsızlık yapmayı planladı. Apartmanlara girip hırsızlık yapmaya başlayan zanlılar, kimsenin kendilerinden şüphelenmemesi için de çöpçü kılığına girdi. Çöpçülük yapıyor gibi davranıp, ışığı yanmayan evleri tespit eden iki zanlı, tırmanmak suretiyle girdikleri 20 evden 500 bin TL değerinde altın ve gümüş eşya çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlar sadece gazeteci bir kadının evinden, 50 bin lira değerinde altın çaldı. Hırsızlığa devam eden ve bir iş yeri ile bir araçtan da hırsızlık yapan iki zanlı, son olaylarında kendilerini fark eden vatandaşın kovalaması sonucu, sokakta duran motosikleti de çalarak kaçtı

Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, özel bir ekip kurarak iki mahallede artan hırsızlık vakalarını çözmek için mesaiye başladı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Sarıhamzalı Mahallesi'nde bir iş yerinden hırsızlık olayından hemen sonra 2 kişi, demir kesme makasıyla yakalandı. Yapılan araştırmada, makasın Mehmet Tan'a ait olduğu, zanlıların onu çaldığı belirlendi. Bunun üzerine emniyete götürülerek sorguya alınan zanlılar, daha önce de çöpçü kılığına girerek 20 evi soyduğunu itiraf etti. Yapılan parmak izi ve diğer eşleştirmeler de tutunca, iki zanlı da sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Tan, makası bulunduğu için polise teşekkür ettiğini belirterek, "Makasım benim için ekmek kapım, bulunduğu için çok sevindim" dedi.

Kaynak: İHA