Kızarmış Tavuk Markası “Chikenella” Salihli’de Tanıtıldı

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Türetken’in girişimiyle Salihli’de açılan kızarmış tavuk restoranları “Chikenella” için Lidya Sardes Otel’de tanıtım toplantısı düzenlendi.

Kızarmış Tavuk Markası “Chikenella” Salihli’de Tanıtıldı
Fast food’un yükseliş trendinde olduğuna dikkat çekilen toplantıda, bu pazara yatırım yapmak isteyen girişimciler için de detaylı bilgiler sunuldu.

Fast food zincirlerinin hedef pazarlarından biri olan Salihli’de, kızarmış tavukta “Chikenella” markası doğdu. Unlu mamuller konusunda yatırımlarıyla tanınan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Saim Türetken’in girişimiyle başlayan yatırımın, Lidya Sardes Otel’de tanıtımı yapıldı. Kızarmış tavuk yapımında kullanılan makinelerin ithalini yapan tedarikçi firma Klimasan’ın yetkililerinin de katıldığı toplantıda, dünyada ve Türkiye’de hazır yiyecek pazarı hakkında detaylı açıklamalar yapıldı.

Saim Türetken, Salihli’de yeni bir sektöre yatırım yaptıklarını ve gençlerin tercih ettiği kızarmış tavuk konusunda iddialı olduklarını belirtti.

Yüksek teknolojiye sahip ithal makinelerin tedarikçisi Klimasan Genel Satış Müdürü Sarp Kaya ise, tanıtıma katılanlara kızarmış tavuk yapımında kullanılan teknikleri anlattı. Yüksek basınçta yapılan kızartmanın, açıkta yapılan kızartmaya göre tavuk içine daha az yağ çektirdiğini anlatan Kaya, bu teknolojiyle sağlıklı gıdalar üretildiğini kaydetti.

Yaşam tarzlarının değişmesiyle birlikte yiyecek kültürünün de farklılaştığına işaret eden Sarp Kaya, fast food pazarının Türkiye’de önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı büyüyeceğine dikkat çekti. Kaya, Akhisar, Soma, Demirci gibi ilçelerde fast food restoranları açmak isteyen yatırımcıların karlı bir iş yapmış olacağını belirterek, “İki kişinin çalıştığı küçük bir satış noktası açmanın maliyeti yaklaşık 100 bin dolardır. Kar marjının yüksek olduğu bu sektörde yaklaşık 6 ay sonra yatırım maliyetini karşılamak mümkündür” şeklinde bilgi verdi.
Kaynak: İHA