Gaziantep'de Uyuşturucu Operasyonun Yakalanan 16 Kişi Tutuklandı

Gaziantep'de polisin düzenlediği iki ayrı uyuşturucu operasyonunda yakalanan 16 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık teknik takip sonucu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da talimatları doğrultusunda 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, operasyon kapsamında ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 17 kilo 240 gram esrar maddesi, 52 adet uyuşturucu hap, 1 adet de ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 14 kişiyle birlikte, bir başka uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aralarında esrar için 'şekersiz çay' ifadesini kullanan, polisin bir baskını anında bir kahvehanenin önündeki çöp bidonlarını kullandıkları öğrenilen sokak satıcılarının, uyuşturucu ticareti polis kamerası tarafından da görüntülendi. Polisin basınla paylaştığı görüntülerde, uyuşturucu satıcısının kahvehanenin önündeki çöp bidonuna sakladığı esrarı çıkarıp, içeride müşteriye verdiği görüldü.