Cumhurbaşkanlarından Sivaslı Öğrencilere 'barış ve Kardeşlik' Mektubu

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Eğerci Ortaokulu geçtiğimiz yıl 98 dünya liderine gönderdiği “Barış ve Kardeşlik” mektubuna cevaplar gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanlarından Sivaslı Öğrencilere 'barış ve Kardeşlik' Mektubu
Geçtiğimiz yıl öğrenciler tarafından yazılan ve dünyada insanları barış kardeşlik ve huzur ortamında buluşmaya davet eden mektuplara ilk cevaplar Arnavutluk, Singapur ve İngiltere’den geldi.
NİSHANİ: DEMOKRATİK OLMAYAN BİR DÖNEMDE ZOR BİR ÇOCUKLUK SÜRECİ YAŞADIM
Mektupta çocukların dünya barışı için çabalarından etkilendiğini belirten ve barış için elinden geleni yapacağını söyleyen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Eğerci Orta Okulu'ndan çıkan “Barış ve Kardeşlik” dalgasının bir kasırgaya dönüşmesi ve tüm dünyada barışın, mutluluğun hakim olması için çabalayacağını belirtti.

Bujar Nishani: ”Demokratik olmayan bir dönemde zor bir çocukluk süreci yaşamam, sorumlu bir baba ve devlet adamı olarak sizin gibi değerli öğrencilerin barış ve kardeşlik arzusunu büyük bir merakla okudum. Bu güzel düşüncelerinizin öncelikle Arnavutluk'ta ve tüm dünyada çocukların, gençlerin ruhlarına, zihinlerine işlenmesi için elimden geleni yapacağım. Dünyada barış ve mutluluğun bu güzel düşüncelerle inşa edileceğini, sizin gibi gençlerin bu özverili çalışmaları ile dünyada barış tesis edilecektir.” dedi.

Öğrencilerin mektubuna cevap veren bir diğer ülkede Singapur oldu. Mektupta, “Barış ve Kardeşlik” üzerine kurulu projenin Sivas’tan çıkarak tüm dünyaya umarız ilham kaynağı olacaktır. Bu güzel düşüncelerinizin sarması ve geleceğin dünyasının mutlu ve barış içinde yaşaması için çalışmalarınıza sonuna kadar destek vereceğiz" denildi.
Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey ise mektuplara yapılan dönüşlerden memnun olduğunu, dünya üzerinde barış ve kardeşliğin oluşması için Gemerek’ten bir hareket başlattıklarını, barış dolu bir dünya için her zaman özverili bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Özbey, dönüşler tamamlandığında mektuplardan oluşan “Tüm Dünyada Barış ve Kardeşlik” konulu bir şiir kitabı basılacağını söyledi.