Bayraktar: Sürdürülebilir Turizmin Temelini Çevre Oluşturur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sürdürülebilir turizmin temelini çevrenin oluşturduğunu söyledi.

Türk turizminin başkentinin Antalya olduğunu belirten Bakan Bayraktar, Türkiye'nin her geçen gün dünyada turizm ağırlamada çıtayı yükselttiğini kaydetti.

Bayraktar, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün eğitim seminerine katıldı.

Bayraktar, seminer eğitim konuşması ardından, kongre turizmine hizmet veren Starlight Convention Center Hotel'in Sahibi Ünal Akpınar'dan bölge turizmi hakkında bilgi aldı.
Turizmde Türkiye'nin altıncı sırada olduğunu belirten Bayraktar, 2023 Türkiye vizyonu kapsamında hedeflerinin birinci sıra olduğunu söyledi.

Bayraktar, "Sürdürülebilir turizmin temelini çevre oluşturur. Turizmde çevre ve doğayı korumak çok önemli. Antalya ülke ve dünya turizminde marka bir şehrimiz. Konaklama tesislerimiz dünya standartlarında olduğu için her yıl milyonlarca turist ülkemizi tercih ediyor. Ülkemizin tanımı için kongre turizmi çok önemli."

Bayraktar, otelin çevre düzenlemesini beğendiğini belirterek, tesisin şeref defterine duygularını yazdı.
Konaklama tesisi sahibi Ünal Akpınar, kongre turizmine hizmet veren otellerinin yılın 12 ayı açık olduğunu ve taleplerin yüzde 60'ını Avrupalı ve Rusların oluşturduğunu kaydetti.