Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nce "4. Uluslararası Çocuk Şenliği" Düzenlendi

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nce düzenlenen "4. Uluslararası Çocuk Şenliği"nde, Türk ve Mısırlı çocuklar gönüllerince eğlendi.

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, Mısırlı konukların da katıldığı büyükelçilik rezidansında yapılan şenlikteki konuşmasına, "Türk ve Mısır evine hoşgeldiniz" diyerek başladı.

Katılımcıların "Çocuk bayramı"nı kutlayan Botsalı, "Bugün, Mısır'ın geleceğinin çok daha güzel ve parlak olacağını evlatlarımızın yüzündeki parlaklıkla, gülücüklerle dünyaya ispatlayacağız" dedi.

Türkiye'nin dünyadaki yeri ve Mısır'la dostluğuna değinen Botsalı, "Türkiye ile dost olmak bugün dünya ulusları için bir imtiyaz haline gelmiştir" diye konuştu.

"Türkiye'nin Mısır'da özel bir gündemi var mıdır-" diye soran ve "Evet, Türkiye'nin Mısır'da özel bir gündemi var. Türkiye'nin gündemi, dostluk, dayanışma, birlik ve beraberliktir" yanıtını veren Botsalı'nın sözleri, uzun süre alkışlandı.

Konuşmaların ardından, Kahire'deki Türk okulu ile Mısır'daki eğitim kurumlarının öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu, şarkılar seslendirdi.

Muhabir: Hamdi Yıldız / İsmail Fidan / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA