Ekonomi Bakanlığı'nın Desteği Kapsamında Yer Alan Projeyi Başarıyla Uygulayan Taysad Üyesi Firmalar, Ödüllendirildi

Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği ve Inotec'in "12K Üretim Sistemi Mükemmellik Modeli"nin araç olarak uygulandığı Ekonomi Bakanlığı'nın desteği kapsamında yer alan Küresel Rekabet Yolunda Kurumsal Dönüşüm Projesi'nde başarılı olan firmalar, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

TAYSAD Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dudaroğlu, Türkiye'nin rekabet gücü yönünden 144 ülke arasında 43'üncü sırada olduğunu belirterek, bu sıralamanın iyi olmasına rağmen "neden ilk 5'te değiliz-" sorusunun sorulması gerektiğini söyledi.

Dudaroğlu, Türkiyenin, inovasyonda 55'inci, üniversite-sanayi iş birliğinde 81'inci sırada yer aldığına dikkati çekerek, "Biz, hem yatırım teşvikleri hem de Ekonomi Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sektörümüze sağladığı teşvikleri iyi kullanarak kurumlarımızı çok daha iyi noktalara getirmiş olacağız" diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Özutku ise üretimde ve ticarette ülke olarak iyiye gitmek için rekabetin şart olduğunu dile getirerek, "2023 hedefleri ile 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye, ekonomisi aynı zamanda 25 bin dolarda kişi başı milli gelir hedefliyor. Hayal etmeden hiçbir yere ulaşamayız ama bizim ki hayal değil, ulaşılabilir rakamlar. Türkiye ekonomisinin büyümesi, bunun göstergesidir" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından, projede başarılı olan firma temsilcilerine ödülleri verildi.

Muhabir: İsa Turhan / Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA