Ayvalıklı Çevreciler Okulların Duvarlarını Süslüyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Çevre Koruma Derneği yönetici ve üyeleri, ilçedeki okullarını boyama ve resimlendirme projesini hayata geçirdi.

Ayvalıklı Çevreciler Okulların Duvarlarını Süslüyorlar
Proje kapsamında, ilçedeki nalburiyeciler ve vatandaşların sağladığı katkılarla bağış olarak boya temin eden dernek üyelerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de maddi ve manevi olarak katkıda bulunduğu öğrenildi. İlçede ilk etapta; Onbeş Eylül Ortaokulu’nun yanı sıra Kıvanç Sarlıcalı, Atatürk, İstiklal ve Cumhuriyet İlköğretim okullarının bahçelerinde sürdürülmesi planlana projenin ilçe genelindeki tüm okullarda gerçekleşmesinin hedeflendiği bildirildi.

Tarlakuşu Gurmeco’nun da büyük destek verdiği projeyi yürüten Ayvalık Çevre Derneği Başkanı Ayfer Özcan; kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, ilçede farklı projeleri hayata geçirerek, başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşlara çevre koruma bilincini vermeyi amaçladıklarının altını çizdi. Ayvalıklı çevrecilerin okul öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdikleri, okul duvarlarının süslenmesine iliklin süren çalışmalara Ayvalık Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri Hatice Arga ve Ayşe Sokol ve CHP Kadın Kolları üyelerinin yanı sıra sanat dünyasının ünlü ressamı Gülseren Kayalı’nın da bizzat katılarak destek verdiği gözleniyor.
Kaynak: İHA